Cultuur bij je buur; Hoe gastvrij is Apeldoorn?

Donderdag 6 maart 2014

Door Redactie

Markant

De artiest die naar het publiek komt in plaats van andersom. Dat is het uitgangspunt van een nieuw initiatief ‘Cultuur bij je buur’, georganiseerd door SpektAKel, servicepunt voor amateurkunst in Apeldoorn.  In het weekend van 16 t/m 18 mei zwermen lokale (amateur)kunstenaars uit over Apeldoorn. Zij zullen optreden op verrassende locaties die hen door inwoners ter beschikking worden gesteld. Dit zijn bijvoorbeeld woonkamers, kantines, verzorgingshuizen, winkels of tuinen. Avontuurlijke artiesten en gastvrije inwoners die mee willen doen kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.cultuurbijjebuur.nl.

Verrassende podia
Dit keer staan koren, muzikanten en dansers niet op een podium, maar treden ze bijvoorbeeld op bij jouw in de woonkamer. Van sportkantine tot tuin, alles kan, behalve een regulier podium. Het vraagt enige flexibiliteit van de artiest, van de gastheer/vrouw en van de bezoekers.

Werkwijze
Inwoners die gastheer/vrouw willen zijn, kiezen uit het aanbod van artiesten en maken onderling afspraken. Al deze ‘matches’ worden getoond in de online agenda. Wil je zeker zijn van een plekje bij je favoriete artiest? Haal hem/haar dan in huis! Alle optredens zijn openbaar en gratis toegankelijk; ze bieden Apeldoorn de gelegenheid te laten zien hoe gastvrij de stad is.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?