Intersport Jonker Nationale Junioren CD indoorwedstrijd in Omnisport

Woensdag 15 januari 2014

Door Agenda

Frits Rouw


Op 18 en 19 januari 2014 wordt de vierde editie van de Intersport Jonker Nationale Junioren C&D Indoorwedstrijden georganiseerd in het Omnisportcentrum in Apeldoorn. Dit is het officieuze Nederlands Kampioenschap Atletiek Indoor voor atleten in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar.De organisatie van deze wedstrijd ligt in handen van zes atletiekverenigingen uit Apeldoorn, Arnhem,
Deventer, Wageningen, Zevenaar en Zutphen met medewerking van de hoofdsponsors Intersport Jonker te Apeldoorn en T&F Camps te Amsterdam.

Op het programma staan voor beide dagen de loopnummers 60 meter sprint, 60 meter horden, 600/800/1000 meter (afhankelijk van de categorie) en de technische nummers verspringen, hoogspringen, kogelstoten en polsstokhoogspringen (alleen zondag). In totaal hebben wij 1825 unieke inschrijvingen mogen ontvangen. In totaal zijn er daardoor een kleine 2400 startplekken. Dit betekent dat deze wedstrijd het grootste atletiekevenement in het Omnisportcentrum te Apeldoorn is. Op zaterdag komen 514 jongens en meisjes van 11 en 12 jaar in actie en op zondag 447 jongens en meisjes van 13 en 14 jaar. De deelnemende atleten komen vanuit het gehele land. In totaal staan er 129 verschillende verenigingen aan de start van dit grootste nationale atletiekevenement voor deze categorie.

Officieel is het geen Nederlands Kampioenschap, omdat deze door de Atletiekunie niet worden uitgeschreven voor deze categorieen. Maar in de ogen van alle atleten, trainers en toeschouwers mag je je wel de beste van Nederland noemen als je een onderdeel op deze wedstrijd wint. De grootste talenten uit Nederland zullen dan ook op dit evenement aanwezig zijn.

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken bij deze wedstrijden. De wedstrijden vinden plaats tussen 10.00 – 19.00 uur en de kassa’s zijn open vanaf 9.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 4,00 euro per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis toegang). Meer informatie over dit evenement kunt u vinden op onze website: www.indoorapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!