Help de bevolking van Oekraïne

Irritaties in het verkeer

Maandag 23 juni 2014

Door Rianne

Wikimedia

Net als iedereen maak ook ik bijna elke dag onderdeel uit van het verkeer. Elke ochtend stap ik weer vrolijk op mijn fiets. Waar veel mensen zijn, zijn natuurlijk ook de nodige irritaties.

Ik kan me bijvoorbeeld ergeren aan automobilisten die op de rotonde, bij een voorrangsweg of bij een stoplicht nog even voor me langsrijden. Trekkend aan m’n rem vraag ik me dan af waarom ze niet een minuut eerder uit huis zijn gegaan. Geschrokken fiets ik verder en kom ik alweer bij de volgende irritatie. Een stoplicht die net voor m’n neus op rood springt en daar 5 minuten op blijft staan. Zo lang is toch helemaal niet nodig?

Maar goed, ik ben waarschijnlijk net zo vervelend in het verkeer. Apeldoorn is een doolhof waardoor ik soms wat moet opzoeken op Maps en soms ben ik aan het Whatsappen of geniet ik van het zonnetje. Daardoor fiets ik af en toe langzaam, geïrriteerd word ik dan aangestaard.

Het zonnetje? Helaas is het in Nederland niet altijd lekker weer.. Als het regent ga ik liever met het openbaar vervoer. Als ik dan besluit om met de bus te gaan zijn daar ook de nodige irritaties. Na een lange dag werken ren ik naar de bus. Helaas weigert de buschauffeur de bus open te doen omdat ik te laat ben, terwijl bussen vaak zelf veel te laat zijn. Dan maar weer een half uur wachten in de stromende regen, denkend aan buschauffeurs die zelf weleens te laat komen, omdat zij nog even hun kopje koffie op willen drinken. Zit ik dan eindelijk in de bus, gaat er iemand naast me zitten terwijl de bus bijna leeg is. Waarom?

Om lange afstanden te overbruggen maak ik gebruik van de trein. Jammer dat deze de helft van de keren niet op tijd komt door een wisselstoring of een probleem door het weer. Na een veel te lange wachttijd sta je dan in een overvolle trein. Voor de rust in een stilte coupé zitten? Niet als ouders besluiten om met hun krijsende peuters er ook te gaan zitten.

Zo zijn er nog veel meer dingen waar ik me aan erger in het verkeer. M’n rijbewijs halen zal het ook niet zoveel beter maken.. Nee; laten we gewoon rekening met elkaar houden, dat zal een hoop irritaties schelen! Waar irriteer jij je aan in het verkeer?

Wat is jouw grootste irritatie in het verkeer?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?