“It giet oan” in Apeldoorn

Zondag 28 november 2010

Door Holger Peters

Kwakkelwinter of echte winter…. het maakt in Apeldoorn nu niet meer uit…. het gaat zo ie zo door! Vandaag zijn door de ijsmeesters van Omnisport en Schaats- en Skeelervereniging DNIJ de eerste laagjes ijs opgebracht op de nieuwe 400 meter kunstijsbaan in Apeldoorn. Het begint nu dan ook echt te kriebelen voor schaatsliefhebbers in Apeldoorn nu het eerste laagje ijs is gevormd en de temperatuur in het hele land flink aan het zakken is. Volgens planning gaat de baan pas op 15 december open maar voor de liefhebbers is te hopen dat als het blijft vriezen dit al wat eerder gaat gebeuren .

Op 16 december zal de baan daarna voor genodigden en de pers officieel worden geopend door de wethouder sport uit Apeldoorn. Zaterdag 18 volgt dan het feestje voor alle schaatsliefhebbers en is de ijsbaan tussen 14:00 en 17:00 uur gratis toegankelijk. Schaats- en skeelervereniging DNIJ uit Apeldoorn zal na de dweilpauze’s korte demonstraties verzorgen (sprintjes, marathon, et cetera) voor het publiek. Uiteraard is de koek en zopie dan natuurlijk ook al geopend! Deze wordt door de vrijwilligers van DNIJ verzorgd.

Om alvast in de stemming te komen staan hieronder de eerste filmpjes van het aanbrengen van het ijs vandaag op de ijsbaan. Morgen vroeg zullen de ijsmeesters Abe en Tom de hele dag doorgaan met water opbrengen op de baan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!