Iva’s gouden kanonskogel

Woensdag 14 september 2016

Door Jaap van Amersfoort

De oud sportcommentator Hugo Walker zou geroepen hebben “Komt dat schot”, maar hij zou de bal nauwelijks gezien kunnen hebben. Want Iva Postma schiet een bal met een snelheid van 94 kilometer per uur met de precisie van een Zwitsers uurwerk en met een lichaamsbeheersing waar Rudi van Dantzig jaloers op zou zijn geweest. De complete selectie van eredivisionist Go Ahead Eagles was daarvan getuige tijdens een speciaal sociaal evenement. Een enkeling van die selectie slaagde er slechts in deze bijzondere prestatie te evenaren.

Deze topprestatie is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Een prachtige bijkomstigheid is dat onze fotograaf van Apeldoorn Direct Gerard Oltmans erin is geslaagd deze actie in beeld vast te leggen. De foto laat alles zien wat er toe doet: De kracht en overtuiging die Iva uitstraalt, de snelheid die de bal heeft meegekregen, de kleuren van het tenue van het Braziliaanse team het land waar Iva geboren is en de aandacht en de bewondering, later uitmondend in verwondering van de profs van Go Ahead.

Het is dan ook een hele eer voor de redactie van Apeldoorn Direct dat namens de gehele redactie de ingelijste foto woensdagmorgen 14 september 2016 aan Iva kon worden overhandigd. Hij nam, glunderend van oor tot oor, op een bescheiden manier alle lofuitingen in ontvangst.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?