Jahnaoh officieel van start als kinderburgemeester

Donderdag 7 september 2023

Door Kevin van Es

Een volle burgerzaal in het Apeldoornse stadhuis. Jahnaoh Laros werd officieel benoemt als kinderburgemeester van Apeldoorn. Hij is samen met zijn moeder, broertje, oma en een vriendje richting het stadhuis gekomen. De trotse opvolger van Jolie Wentink is vanavond voor het oog van vele geïnteresseerden geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester.

Betere speeltuinen

De avond werd afgetrapt met een toespraak van burgemeester Ton Heerts. Hierin dankte hij voorganger Jolie, wenste hij Jahnaoh succes en voorzag hij hem van tips. “Jahnaoh heeft een hele goede video ingezonden waarom hij de nieuwe kinderburgemeester moet worden. De strekking van de video is dat er meer en betere speeltuinen in Apeldoorn moeten komen,” aldus Ton Heerts. Van de 20 basisschoolleerlingen werd de video van Jahnaoh gekozen als winnaar. In juni van dit jaar bracht wethouder Anja Prins de leerling het goede nieuws, in zijn klas op de Montessori Passe-Partout in Kerschoten.

Gemeenteraad

Daarna werd het woord gegeven aan Tim Kamphuis, een vertegenwoordiger van de gemeenteraad. Hij draagt een gedicht voor, ter ere van de installatie van Jahnaoh. Ook voormalig kinderburgemeester Jolie kreeg het woord. Hierin vertelde ze over haar installatie als kinderburgemeester, hoe ze dit jaar beleefd heeft en de leuke momenten zoals Koningsdag en Sinterklaas. Afsluitend heeft de afzwaaiend kinderburgemeester een tip voor haal opvolger: “geniet er vooral van!”

Overdracht

Naast de overdracht van de taken en verantwoordelijkheden krijgt Jahnaoh ook de ambtsketting overhandigd van Jolie. Jahnaoh vertelt er vooral heel veel zin in te hebben. Daarna is alles officieel en gaat de ambtsperiode van de nieuwe kinderburgemeester van start!

De avonturen van Jahnaoh zijn te volgen op het Instagram-account van de kinderburgemeester.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!