“Superleuk!” Jahnaoh verrast als nieuwe kinderburgemeester van Apeldoorn

Donderdag 8 juni 2023

Door Redactie

Een onvergetelijke dag voor Jahnaoh, die woensdag in zijn klas van Montessori Passe-Partout Kerschoten verrast werd door wethouder Anja Prins (jeugdparticipatie). Hij werd uitgeroepen tot nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Apeldoorn, zo meldt de gemeente op haar website. De titel dankt hij aan de vele stemmen van bovenbouwleerlingen uit de gemeente.

Totale verrassing

Ondanks de opgebouwde spanning, slaagde het nieuws erin om Jahnaoh volledig te verrassen. Na zijn eerste momenten van schrik en een luid applaus van zijn klas, verscheen er een stralende glimlach op zijn gezicht. “Superleuk! Bedankt aan iedereen die op mij heeft gestemd!” zei de nieuwe kinderburgemeester.

Spannende race

Dit jaar waren 20 basisschoolleerlingen in de race om kinderburgemeester te worden, waaronder de uiteindelijke winnaar Jahnaoh. De kinderen maakten allemaal een videopresentatie en voerden vervolgens campagnes om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Jahnaoh wist de meeste van de 1204 uitgebrachte stemmen te vergaren.

Opvolging

In september wordt Jahnaoh officieel benoemd als de vijfde kinderburgemeester van Apeldoorn. Hij neemt het stokje, en de ambtsketting, over van Jolie. Tot dan vervult ze haar rol als kinderburgemeester. In de tussentijd kan Jahnaoh bijkomen van de bekendmaking en van zijn welverdiende zomervakantie genieten.

De avonturen van de kinderburgemeester zijn te volgen op het Instagram-account van de jonge burgemeester.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!