Jeukrups teistert evenementen

Donderdag 4 juli 2019

Door Redactie

Dat de eikenprocessierups voor veel overlast (en vooral jeuk) zorgt, wist je waarschijnlijk al. Maar nu lijkt het erop dat de rups verschillende evenementen bedreigt. Bij bijvoorbeeld de organisatie van de Apeldoornse Vierdaagse komen veel vragen binnen.

,,Helaas komt deze rups ook langs de parkoersen voor”, meldt de organisatie. ,,Je zult begrijpen dat we niet alle ruim 200 kilometer aan routes rupsenvrij kunnen maken. Wel is de gemeente Apeldoorn binnen de bebouwde kom bezig met de bestrijding. Als organisatie kunnen we de deelnemers alleen maar de raad geven het lichaam zoveel mogelijk te bedekken en niet even te rusten op een bank onder eiken of tegen de bomen te gaan zitten.”

De Medische Dienst van de Apeldoornse Vierdaagse geeft op de Facebookpagina van het evenement tips wat je kunt doen als je wel in contact bent gekomen met haartjes van de rups.

Ook andere evenementen worstelen met de rups. Ben van der Velden van de Kofferbakverkoop, waarvan komende zaterdag weer de eerste van het seizoen gehouden wordt langs het kanaal Zuid, waarschuwt de bezoekers. ,,Op ons evenemententerrein staan enkele Amerikaanse eikenbomen. Mocht u jeuk krijgen, meldt u zich dan bij de Rode Kruis post of spreek lopende Rode Kruis-medewerkers aan.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!