Johnny Feel Good in het Bluescafé, special guest Oscar Benton

Vrijdag 14 juni 2019

Door Redactie

Johnny Feel Good is een band rondom gitarist Johnny LaPorte, al 45 jaar gitarist van Barrelhouse en Oscar Benton Blues Band en met Barrelhouse Edison-winnaar. De 6 doorgewinterde bluesmuzikanten hebben hun sporen verdiend in bands als Living Blues, Magic Frankie & the Blues Disease, Jura (Ruben Hoeke) en Southside Blues Revue.

De band speelt de blues vanuit een klassieke jaren 60/70 insteek, waarbij het collectief centraal staat. De band gebruikt de ruime podiumervaring optimaal: alleen de contouren van de songs staan vast, en er is veel ruimte voor improvisatie. Geen avond is dus hetzelfde. Ongeveer de helft van het repertoire bestaat uit eigen nummers. De come-back van Nederlandse Blueslegende Oscar Benton, die dit jaar zijn 50 jaar ‘on stage’ gestalte geeft met een live opgenomen CD/DVD, mag op z’n minst gezegd opzienbarend genoemd worden.

Het leven van de ‘Dutch Blues Hall of Fame”-er kenmerkt zich de laatste jaren vooral door tegenspoed, waardoor hij op relatief jonge leeftijd in een verzorgingstehuis belande. Zijn oude muziekvrienden blijven hem bezoeken, en vooral Johnny LaPorte  weet als geen ander een vlammetje brandend te houden waardoor Oscar (inmiddels 70 jaar) binnen 3 jaar zijn 2e come-back album zal lanceren. Het vlammetje is natuurlijk ’the blues’, de muzieksoort die Oscar als 1 van de eersten in Nederland op de kaart wist te zetten, de muziek waarvoor hij leeft. Oscar is regelmatig te gast bij Johnny Feel Good, zo ook aanstaande zondag 16 juni – waar hij zeker zijn 1981 wereldhit “Bensonhurst Blues’ ten gehore zal brengen.

Zondag 16 juni speelt Johnny Feel Good om 16:00 in het Bluescafé in Apeldoorn. Blueslegende Oscar Benton is special guest.
De band begint om 16:00 uur en de entree bedraagt €10,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!