Help de bevolking van Oekraïne

Jong geleerd is jong begeerd

Woensdag 19 juni 2013

Door Redactie

www.kanaalconcerten.nl

De Kanaalconcerten in Apeldoorn zijn inmiddels een traditie. Elk jaar proef, luister en beleef je er gratis klassieke muziek met pop, cultuur en culinaire verrassingen. Iedereen is er welkom. Dus ook kinderen, vindt de organisatie. Het festival voor de volwassenen wordt gefinancierd door sponsors. Voor het kinderprogramma schakelt men het publiek in. Het zogenaamde crowdfunding. Een trend waar je de laatste tijd veel over hoort. En dat gaat via het platform voordekunst.nl, onder de noemer Kids go classic!

Muziek is fun
Het doel? Kinderen zo vroeg mogelijk en zo leuk mogelijk betrekken bij muziek in het algemeen en klassieke muziek in het bijzonder. Door laagdrempelige workshops, door er spelenderwijs mee bezig te gaan, door beginnende muzikantjes een podium te geven en door een inspirerende band te laten optreden. Op die manier wil het festival kinderen op een positieve manier ook met klassieke muziek in aanraking laten komen. Kids go classic!

Crowdfunding in de praktijk
Het principe van voordekunst.nl is eenvoudig. De website biedt een platform voor organisaties die mensen enthousiast willen maken met de plannen die ze hebben. Daar wordt een target aan gekoppeld. In dit geval € 3.500. De bezoekers kunnen dan een donatie doen in ruil voor een bepaalde beloning in natura. Posters, VIP-kaarten, vrijkaartjes, gesigneerde cd’s; dat soort dingen. En dan maar hopen dat het bedrag gehaald wordt. Het project steunen? Kijk dan op voordekunst.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?