Jungle By Night: een oerwoud in de nacht

Zondag 2 december 2012

Door Redactie

bazbo

‘Ik ga er niet heen!’ riep ik. ‘Waarom hebben ze het concert verplaatst? Het zou toch om acht uur beginnen? Nu pas om twaalf uur ’s nachts! Ik trek dat niet.’
Er waren achttien kaarten verkocht en dus koos Gigant ervoor om Jungle By Night pas laat op de avond in het Café te zetten.

Zelf mocht ik die middag optreden in een of ander café en ik had me er niet meer op ingesteld om nog zo laat naar Gigant te gaan. Nou ja, het werd wat later en nog wat later en toen bleek het tegen middernacht en besloten we om toch nog maar even in Gigant te gaan kijken. En wat bleek? Er was een waar feest aan de gang!

Jungle By Night is een Nederlandse pretband, die het afgelopen seizoen de festivals gek heeft gespeeld. De negenkoppige groep heeft een uitgebreide blazerssectie en een fijne ritmeploeg. Daarnaast een gitaar, een lekker Hammondgeluid en een geil funky pianootje. Inderdaad, verder geheel instrumentaal. Mist iemand de zang? Ik niet. Alles swingt en doet een fors beroep op de onderbuik.
Het repertoire bestaat voornamelijk uit lange versies van stukken die afkomstig zijn van het album Hidden, dat de band eerder dit jaar uitbracht. Het doet het vele publiek in Gigant Café dansen, dansen en dansen.

Een gouden greep van Gigant om dit zo op te lossen, ook al haakte ik in eerste instantie af. Nu was de tent vol en ging het dak eraf. Ik had het niet willen missen.
Heeft u het wel moeten missen? Kijk dan hier en hier voor een filmpje. Wel wat donker, maar het was dan ook Jungle By Night.


Apeldoorn, december 2012

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!