Kaan Architecten mag renovatie Paleis het Loo uitvoeren

Donderdag 7 april 2016

Door Redactie

Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn gunt de opdracht voor de realisatie van de Renovatie & Uitbreiding aan KAAN Architecten uit Rotterdam. Na een zorgvuldige procedure heeft de achitectenselectiecommissie, onder voorzitterschap van rijksbouwmeester Floris Alkemade, unaniem voor dit plan gekozen. Eind dit jaar wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd en is er duidelijkheid over exacte planning en kosten.

Directeur Michel van Maarseveen over deze keuze:
,,Als museum zijn we heel blij dat KAAN Architecten een schetsontwerp presenteerde dat perfect aansluit bij onze wensen en ambities en het historische paleiscomplex respecteert. de ondergrondse uitbreiding krijgt veel allure en is zowel gastvrij als functioneel.”

Architect Dikkie Scipio:
,,We hebben nadrukkelijk gezocht naar een vorm waarmee we, zonder de competitie aan te gaan met het monument, de grandeur van museum Paleis Het Loo op een verrassende manier voort kunnen zetten. Ik ben erg verheugd met het feit dat de selectiecommissie dit gegeven heeft gehonoreerd.”

Museum Paleis Het Loo is tijdens de Renovatie & Uitbreiding ‘anders open’. Vanaf 2018 tot medio 2021 zijn paleistuinen, stallen en museumrestaurants in de periode van april tot en met september en in de weken rondom Kerst geopend voor publiek. Het hoofdgebouw is in deze periode niet toegankelijk. De renovatie betreft de vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met dit groot onderhoud vindt een ondergrondse uitbreiding van Museum Paleis Het Loo plaats. Met deze uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en wordt de omvangrijke collectie beter gepresenteerd. Bovendien worden de publieksfaciliteiten verbeterd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!