Kaartverkoop Logeerhuis Sint Nicolaas komt eraan

Dinsdag 21 september 2021

Door Carla van Vliet

De pepernoten liggen al in de schappen, hoogste tijd om over Sinterklaas na te denken. Al jarenlang is Het Woldhuis, aan de Zutphensestraat in Apeldoorn, het adres waar Sint Nicolaas het weekend na de landelijke intocht gaat logeren. Dit jaar zal dat zaterdag 20 en zondag 21 november zijn. De voorbereidingen om er dit jaar weer een fantastische beleving van te maken zijn in volle gang. Wil je graag je kind(eren) een magische beleving meegeven? Dat kan. Eenmaal binnen het huis ga je, volgens een rondleiding in groepjes, een kijkje nemen in de slaapkamers van Sinterklaas en van Hoofdpiet. In de Pepernotenshow leren de kinderen pepernoten bakken, die ze aan het eind van de rondleiding mee mogen nemen. Het laboratorium van Profpiet wordt niet overgeslagen en in de werkkamer van Sinterklaas kunnen kinderen de goedheiligman in het echt ontmoeten! Er zullen dit jaar ook roetveegpieten meedoen.

Buitenterrein

Bij het logeerhuis van Sint Nicolaas is het niet alleen binnen een feest, maar ook op het buitenterrein is van alles te beleven. Als ouders of verzorgers kun je koffie drinken in het Pietencafé terwijl de kinderen zich vermaken met de vele pieten en spelletjes. Ze mogen bijvoorbeeld zelf een broodje bakken, een pietenparcours afleggen, een klimwand beklimmen of op de foto met de pieten. Er zijn optredens van Dj&Pesto en goochelarij van Piet Latus Pas. Het buitenterrein is gratis toegankelijk. Reuzegezellig en zeker de moeite waard een paar uurtjes te verblijven.

Crowdfunding

Arendo Sturre, voorzitter van Stichting Sint Nicolaas Apeldoorn, vertelt: “Er loopt overigens momenteel nog een crowdfundingsactie voor het Logeerhuis, die nog een kleine twee weken duurt. Wij proberen 1500 euro bij elkaar te krijgen, zodat we materiaal, zoals decorstukken, zouden kunnen vervangen en uitbreiden om zo ‘de magie’ op het buitenterrein meer tot zijn recht te laten komen. Het logeerhuis is zo populair, dat de kaarten voor de rondleiding elk jaar heel snel verkocht zijn. Daarom willen we meer investeren in het buitenterrein. De sinterklaasperiode wordt helaas steeds commerciëler, daar willen wij juist niet in mee gaan. Het Logeerhuis moet toegankelijk blijven voor iedereen, dus ook voor gezinnen die minder te besteden hebben. Dat is de grootste reden waarom wij onze prijzen van entree en consumptie, zo laag mogelijk proberen te houden. Veel reserves hebben we dus ook niet om extra te kunnen investeren, vandaar deze crowdfunding.

Spreiding kaartverkoop

Voor een rondleiding door Het Logeerhuis van Sint Nicolaas met je (klein)kind(eren), moet je wel vooraf kaartjes reserveren. Het reserveren van een rondleiding door Het Logeerhuis van Sint Nicolaas kan via de website vanaf 25 september om 13.00 uur. Om de drukte op de website wat te spreiden, worden om 13.00 uur de kaarten van de zaterdag voor verkoop vrijgegeven, kaarten voor zondag zijn te reserveren vanaf 14.00 uur. De kaartjes kosten 4,50 euro voor zowel kinderen als volwassenen, baby’s tot 1 jaar zijn gratis. Het buiten terrein is vrij toegankelijk en hoeft niet vooraf gereserveerd te worden. Dan staat niets je meer in de weg voor een magische beleving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!