Kerstfeest in het Stadscafé van Apeldoorn: optredens van Harry Vesseur en Meneer Van Zanten.

Dinsdag 23 december 2014

Door Pedro Waldenaar

Diana Ulrich

Het is zaterdagavond 20 december 2014; nog 1 dag en dan gaan de dagen weer lengen. De kerstvakantie is voor velen al begonnen. En in het stadscafé te Apeldoorn, midden in het cultuurkwartier, wordt er flink uitgepakt: een kerstprogramma met Harry Vesseur en Meneer van Zanten. Een leukere start van de kerstvakantie kan je toch niet bedenken.

Bij aankomst in het stadscafé om circa 21.30 uur is het al behoorlijk druk. We worden vriendelijk welkom geheten en binnen no-time hebben we een drankje; heerlijke vlotte bediening in een gezellige, bourgondische kerstsfeer. Opvallend is het gemengde publiek: jong en oud voelen zich hier thuis. Achter in het stadscafé bevindt een mooie grote zaal, de Archipel geheten, die zich prima leent voor optredens. De akoestiek in deze zaal is gewoon goed; getuige het eerste optreden van Harry Vesseur.

Harry Vesseur

Harry Vesseur is een rasartiest; hij weet al heel snel een sfeer neer te zetten die je niet onberoerd laat; van Nederlandstalig tot aan de top 40. Heerlijk om met de handjes in de lucht mee te deinen en vooral om mee te zingen. Lekker gezellig en ontspannen. Je waant je min of meer op een kermis in het Noord-Hollandse. Een goede keuze van het team van het stadscafé. En na Harry is Meneer van Zanten aan de beurt. Merkbaar is dat langzaamaan de zaal stampvol wordt en dat er vele fans gespannen wachten op het optreden van deze Apeldoornse band.

De band Meneer van Zanten

Meer dan 10 jaar betreedt deze fantastische Apeldoornse rockband de podia van zalen en rockfestivals; laten zij zien waar Apeldoorners toe in staat zijn. En ook vanavond weer is het een ongekend weerzien met het publiek: band en publiek omhelzen elkaar: de liefde komt hier écht van 2 kanten: toegewijd, muzikaal, energiek: een feestband.

Maar niet alleen een feestband; ook een band die prachtige teksten weet te brengen, die muzikaal op de juiste manier worden ondersteund. Een hartstochtelijk verlangen komt bijvoorbeeld naar voren in het nummer Daniëlle: eigentijds; spitsvondig; met volle energie gezongen; een nummer waarin je de spirit van deze band voelt. Een nummer om tranen in de ogen te krijgen en een nummer om mee te zingen. Daniëlle: je zou willen dat elke vrouw Daniëlle heette.

En dan het nummer: Lena, Lekkere Lena, Lieve Lena; geef me wat ik wil; geef me wat ik nodig heb. ( van het album Vallen en Opstaan). Gewone, normale taal, nuchter gebracht met een verlangende stem. Dit nummer blijft in het geheugen en bijna had ik de barmevrouw van het stadscafé met Lena aangesproken. Gelukkig op tijd weer met de voetjes op de aarde.

Meneer van Zanten én het stadscafé: ze lijken voor elkaar gemaakt te zijn; deze band past precies bij de sfeer, de kerstsfeer van wat het team van het stadscafé heeft willen beogen: even weg uit de roes van alle dag; op weg naar het kerstfeest: op weg naar het weer lengen van de dagen; op weg naar het licht. Het was een leuke avond!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kerst Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!