Kersttrends voor het versieren van je boom in 2021

Donderdag 16 december 2021

Door Carla van Vliet

Op de sociale media verschijnt nu dagelijks de één na de andere opgetuigde kerstboom. Bij jou ‘staat-ie’ ook vast al. Maar dan! Je kunt natuurlijk jouw boom ieder jaar op dezelfde manier versieren, maar ook jaarlijks iets anders kiezen. Ben je een trendvolger en let je daarbij dan op de trends, op dat wat in is? Of laat je je eigen smaak spreken? Moet het precies bij je inrichting passen of maakt dat niet uit? En wie of wat bepaalt een trend?

In 2021 sluit de trend duidelijk aan bij de omstandigheden waarin we ons bevinden. Kerst is doorgaand al een feest van liefde en aandacht maar nu, door de pandemie, lijken we extra behoefte te hebben aan gezelligheid en geborgenheid. We verlangen naar een stukje nostalgie. We maken veel werk van de kerstboom (volgens de trend hè) en we maken alles zachter door velvet en velours te gebruiken. Evenals veren en zachte pluimen. Alles bedekken we met een poederig laagje sneeuw. Er is romantiek alom in warme diepe tinten. Verschillende tinten bruin, parelmoer en goud winnen het dit jaar van zilver, sneeuwwit en ijsblauw.

Caravan

Een bezoekje aan Intratuin bevestigde de stelling deels. Warme tinten, fluweelachtige ballen, veren en veel goud. Maar zijn echter ook veel natuurlijke materialen te zien, riet, hout, rotan, bloemen en vogels en zelfs ballen van steen. Rendieren, sterren, zuurstokken en notenkrakers blijven ook gewoon. En verlichting, veel verlichting, in alle soorten en maten voor binnen en voor buiten.

Maar wat doe jij? Pas je je aan? Of ben je je eigen trendwatcher? Houd je van traditionele kleuren: rood, wit en groen, of van modern Scandinavisch met veel blank hout. Of heb je behoefte aan glitter en glamour en ga je voor Amerikaans over de top. Weet je het echt niet, kun je zelf geen keuze maken, dan kun je tegenwoordig zelfs een kant en klare kerstboom bestellen! Maar dan loop je het risico in de boom een cocktail aan te treffen. Of een koffie to go, of een complete klusset. Het toppunt is toch wel een roze caravan. Waar ga jij voor?

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!