Kilometers maken voor dagje Apenheul

Woensdag 18 oktober 2017

Door Gerard Oltmans

De herfstvakantie is in volle gang en dat is te merken. Terwijl het op maandag 16 oktober zo druk was dat er een aantal toegangsstops ingelast moesten worden, was het daar de dag erna gezellig druk.

Moeder Lara uit Leiden legde samen met  haar kinderen Jorrit (10), Enne (7) en de vijfjarige tweeling Evi en Robin de nodige kilometers af voor een bezoekje aan Apenheul. Zij was wel blij met de relatieve rust. ,,Een aantal jaren geleden ben ik hier ook geweest en toen was het zo druk dat je over de hoofden kon lopen”, vertelt ze. ,,Nu was het perfect… gezellig, je hoefde nergens echt te wachten en er was ruimte genoeg om overal bij te kunnen. Want naast het aapjes kijken moet er meer zijn om de kinderen een dag te boeien. Ze bruisen van de energie, zijn opgewonden omdat ze bijzondere dingen zien en die energie kunnen ze hier perfect kwijt.”

Via de aapjeszoektocht gingen de kinderen van speelplek naar speelplek en door naar uitdagingen als hollen en klimmen (apengedrag dus), met af en toe een tussenstop op een voederplek. ,,Gekibbel over het plaatje van de aap versus de werkelijkheid, worden door de medewerkers van de Apenheul vlot opgelost met nog wat extra verhaaltjes”, lacht Lara. ,,Leuk, die kinderen slapen vast en zeker op de terugreis.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!