Kleinste dansschool van Apeldoorn pakt nieuw seizoen groots uit

Vrijdag 19 augustus 2016

Door Redactie

Ieder weekeind trekt Samantha Zimmer de deuren weer open van haar dansschool Kidz Dance om met kinderen vanaf 2 jaar te dansen. Al meer dan een jaar is deze kleinste dansschool groeiende.

Iedere zaterdagochtend gaan de deuren bij Fysiotherapiepraktijk Hoogendoorn open om te bewegen op de maat van de muziek. Met haar eigen dansstijl wat het meest te vergelijken is met streetdance helpt ze de jeugd aan het dansen. Met variatie en toewijding komen de voetjes vanzelf van de vloer.

Het klein zijn van Kidz Dance is juist de grote kracht van deze dansschool. “Ouders geven juist aan dat door de kleinschaligheid ik aandacht voor ieder kind kan hebben” aldus Samantha.

Steeds vaker ontstaat overgewicht bij kinderen. Met regelmaat valt er in de media te lezen dat kinderen steeds minder bewegen. Dansen is een creatief en leerproces maar ook goed voor het bewegen en de motoriek van het kind. “Er zijn kinderen die heel verlegen binnen komen maar gaandeweg ontdooien, zelfs zo erg dat als ze een nummer uit de dansles horen in de supermarkt en vanzelf mee gaan dansen” volgens Samantha

Dit dansjaar pakt Kidz Dance weer groots uit. Kidz dance werkte al met thema’s bij de kleinste maar dit jaar bouwen we dit nog verder uit. Zo mogen de peuters kun knuffel meenemen naar de eerste dansles om zo het thema te ondersteunen. Ook nieuw dit jaar is dat de laatste les van het thema de ouders een les mogen meedoen.

Ook nieuw dit jaar is de tienergroep van de leeftijd 10+ welke op vrijdagavond gaat starten. De groep start met echte girlpower. Er zal gedanst gaan worden op een beyonce remix om uiteindelijk toe te werken naar de voorstelling.

Want het optreden blijft, twee keer per jaar aan het einde van het dansseizoen zal de groep de geoefende dans aan het grote publiek getoond worden tijdens de voorstelling.

“Ouders zijn heel erg blij dat ik de strippenkaart van regelrecht accepteer, op deze manier is dansen voor iedere portemonnee haalbaar.” Vertelt Zimmer

Kidz dance heeft niet de ambitie om heel erg groot te groeien. Maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor nieuwe kinderen. Hoewel enkele groepen nagenoeg vol zitten is er zeker nog ruimte voor nieuwe aankomende danswonders.

De proefles is altijd gratis, wie daarna door wil koopt een strippenkaart voor 10 lessen. Meer informatie is altijd terug te vinden op www.kidz-dance.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?