Koken voor de Gouden Lepel

Zondag 11 september 2016

Door Gerard Oltmans

Met een enorme gedrevenheid hebben de jonge koks hun gerechten voorbereid, gekookt en toen mooi opgemaakt. Afgegeven aan de deskundige jury en dan is het wachten en dat duurt lang. Langer dan gedacht, want zelfs burgemeester Berends moest wachten. In die ruimte die er toen was liet hij een andere kant van zijn veelzijdigheid zien. Hij werd van geïnterviewde…   interviewer en dat ging hem prima af.

Na al dat proeven moet er een keus gemaakt worden en de jury gaf eerlijk toe: het was niet makkelijk. Alle jonge koks hebben een prestatie geleverd.

De eerste prijs ging naar Fay Urdjel (10 jaar). Zij had een preitaartje gemaakt met kipfilet en een frisse salade daarbij.

Van de burgemeester mocht zij de Gouden Lepel in ontvangst nemen. Daarna natuurlijk even poseren voor de verzamelde pers en een interview door RTV Apeldoorn een knuffel van pa en ma en weer poseren. Die blik daarbij. Prachtig! Boekdelen kun je er in lezen. Binnenkort gaat ze, samen met chef-kok Steve Sykes (Keizerskroon), de keuken in om voor familie en vrienden een heerlijke High Tea te maken. De tweede prijs ging Floor Brokken (11 jaar) en de derde prijs ging naar Willem Sistermans (11 jaar). En al die superkoks die niet genoemd zijn…… het was natuurlijk even slikken. Maar trots kunnen ze allemaal zijn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?