Leerlingen SBO De Vorm houden kerstmarkt voor Edukans

Donderdag 18 december 2014

Door Redactie

De leerlingen van SBO De Vorm hebben gisteravond een kerstmarkt gehouden voor Edukans. De leerlingen verkochten daar zelfgemaakte knutselwerkjes aan hun leerkrachten en ouders en hebben daarmee 300 euro verzameld voor het goede doel.

SBO De Vorm is een kleinschalige basisschool voor speciaal onderwijs. Leerlingen uit de wijde regio rondom Apeldoorn worden op De Vorm ondersteund en begeleid in hun extra onderwijsbehoefte. Alle leerlingen volgen er onderwijs op hun eigen niveau. Daarnaast besteedt de school veel aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen en is het ontwikkelen van maatschappelijke betrokkenheid een belangrijk aandachtspunt. Daarom houden de leerlingen dit jaar meerdere inzamelingsacties voor Edukans. Deze organisatie zet zich in voor onderwijs aan kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Naast de kerstmarkt hebben de leerlingen van SBO De Vorm ook meegedaan aan de actie ‘Schoenendoos’ van Edukans. Ze hebben vele schoenendozen gevuld voor buitenlandse leeftijdgenootjes. Alle dozen zijn goed gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en natuurlijk speelgoed. Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kerst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?