Lepeltje Lepeltje Apeldoorn 2023: Watertanden in het Beekpark

Dinsdag 30 mei 2023

Door Kevin van Es

Zon, gezelligheid, sfeervolle muziek en ontelbare hapjes en drankjes. Na een afwezigheid van drie jaar keerde het populaire, en gratis toegankelijke, food festival ‘Lepeltje Lepeltje’ terug in Apeldoorn. Afgelopen Pinksterweekend werd het Beekpark omgetoverd tot een festivalterrein vol met foodtrucks, kraampjes en vrolijke mensen.

Genoeg keuze

Van een patatje met mayo van Pieperliefde tot echte Italiaanse pizza van Stile Sud, voor iedere smaak iets wils. Het terrein staat vol met ambachtelijke keukens, met gerechten van over de hele wereld en trucks vanuit het hele land. Elke mobiele keuken had een eigen specialiteit en tenminste één vega-optie en een gerecht uit een lagere prijsklasse. 

Meer dan eten

Ook voor de bezoekers op dieet was er genoeg te beleven. Zo kon je je laten scheren door de medewerkers van de Shaving Van, was het mogelijk om tijdelijke tattoos te laten zetten (als tijdelijk aandenken aan het festival) en was er een groot aanbod aan kleding en accessoires. Ook voor het jongste publiek was er genoeg te doen: terwijl mama en papa genoten van de sfeer en een drankje, konden de kleinsten genieten van het boordevolle kinderprogramma met workshops in het Katoenlab, de Werkplaats of een theaterworkshops. 

Wereldreis

De sfeer zat er tijdens Tweede Pinksterdag goed in. Onder begeleiding van de muziek dronken mensen hun drankje en genoten ze van al het lekkers dat het evenement te bieden had. Een rondje over het terrein voelt als een wereldreis. Met hapjes, en bijbehorende geuren, van over de hele wereld. De tafels in het park zaten al snel volgepakt met bezoekers. Een stel is speciaal op de fiets gestapt om de sfeer, en natuurlijk het eten, op het festival te proeven: “We zijn vanochtend vroeg onderweg gegaan vanuit Deventer. We zijn speciaal op de fiets gekomen zodat we kunnen naast het eten een drankje kunnen drinken.” 

Op het terrein liepen veel bekende, Apeldoornse, gezichten rond. Een bezoeker benadrukt het belang van het festival voor de stad: “Ik denk dat dit een interessant festival is voor Apeldoorn. Als je hier rondloopt voelt het net alsof je op vakantie bent. Daarnaast is het toegankelijk voor iedereen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!