Help de bevolking van Oekraïne

Leuk, liefdesmars

Zondag 14 april 2019

Door Edward Butter

In mei – heel precies op 26 mei 2019 – gaat yogalerares Amanda Kraal een liefdesmars organiseren. Gewoon zomaar en tegen alle negativiteit die – vooral ook via de sociaal media – op ons af komt. Nou denk ik persoonlijk dat dat nogal meevalt. Misschien zijn er 10 mensen die op hun; en wat nep; account(s) in hun dronken eenzaamheid toch nog een identiteit op Twitter proberen te vinden door als scherprechter inclusief de doodstraf op te treden maar de rest van Nederland zit gewoon wat koffie met gebak te delen op Facebook.

Verder leven we vrij en blij en maken ons zo nu en dan wat drukker dan in andere landen omdat we nu eenmaal teveel vrije tijd hebben maar dat heeft dan ook wel weer wat. Zelf ga ik – zoals bij de zwarte Piet discussie – vaak in een deuk van het lachen. Het wordt pas negatief als de politiek zich ermee gaat bemoeien. Vooral als die politiek denkt bij iedere poep en een scheet weer een nieuwe partij te moeten neerzetten. Dit soort dingen maakt me wel weer nieuwsgierig naar wat we gaan doen als er 151 partijen in de tweede kamer gekozen worden.

Maar met een “liefdesmars” heb je me ook, hoor Amanda. Ik kom en zal de scootmobiel wat extra energie geven. Deze is me door mijn stad gratis ter beschikking gesteld nadat ik gratis mijn scootmobiel certificaat heb mogen halen. O, op het moment dat ik dit schrijf wordt mijn hele straat gerenoveerd. Nieuw nat gedeelte, nieuwe keuken en centrale verwarming. Ook allemaal gratis. Nee, zelfs geen huurverhoging. Daarnaast wordt door Omnizorg wekelijks mijn was gedaan voor de helft van de prijs en mijn dokter, assistent, suikerassistent, longarts en cardioloog zijn regelmatig met me bezig om me zo positief mogelijk in het leven te houden.

Ik woon in een stad (land) waar zwervers een smartphone hebben, gratis naar kapper en pedicure kunnen. Ze krijgen regelmatig een gratis maaltijd en gratis kleding. Voor de mensen die het echt moeilijk hebben is er een voedselbank en zijn er nog hulp organisaties zoals Stimenz, het leger en Present. Weinig reden voor pessimisme zou ik zeggen en dat is ook zo.

Mensen mopperen omdat dat gemakkelijker is dan iets te vinden. Als je iets vindt dan moet je ook ergens verstand van hebben. Voor dooddoeners als “ik ga niet stemmen want het zijn allemaal zakkenvullers” (voorbeeld) hoef je niets te weten. Andere domme mensen knikken dan en wat intelligentere mensen ook. Die laatsten denken: tegen zoveel domheid valt niet tegenin te gaan, dus laat maar.

Amanda, ik ben het dus niet met je eens dat er zoveel pessimisme is. De Nederlander moppert graag en dat is mooi. Dat zit in onze cultuur en daar beleven we veel lol aan. Mopperen is dus eigenlijk positief. In andere landen gaat men geen bommen gooien of gebruikt men andere vormen van geweld om aan te geven dat men het er niet mee eens is. Wij mopperen, want mopperen is fijn en lucht op. Heerlijk! Maar een mars voor de liefde, daar kun je me altijd voor porren want er zijn nog wel wat mensen die wat liefde kunnen gebruiken.

Tja, en wie ben ik als Nederlander om toch ook over jouw mars wat te mopperen. Het moet een tocht worden, lieverd, want een mars is alleen voor mensen die benen en voetjes goed kunnen gebruiken. Ik kom op wieltjes en wil me dus ook thuis voelen in de uitnodiging. Een liefdestocht dus! Yeeeeeeh.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?