Lexolo presenteert cd

Zaterdag 10 december 2011

Door Redactie

bazbo

Het gaat goed met gitarist Lex Kemper. De man die in 12.354 bandjes tegelijk speelt, nam halverwege dit jaar afscheid van zijn IT-baan en stortte zich volledig op zijn muzikale carrière. Die carrière is onmogelijk kort samen te vatten.

Op jonge leeftijd al formeerde hij samen met zijn broer de band Szmotsz. Later speelde hij onder andere in De Zaak, Project X en Dragisha.Vandaag de dag is gitarist Lex nog altijd superactief. Zo is hij de huismuzikant van restaurant ‘Bon Vivant’ in Apeldoorn, alwaar hij de eerste en de derde dinsdagavond van de maand het avondmaal muzikaal omlijst. Daarnaast speelt hij in meerdere bands tegelijkertijd. Een onvolledig overzichtje.

Met The Cat’s Fiddle brengt hij gypsy swing en balkanmuziek. Threesome Jazz speelt (goh) jazz. Onder de naam Lexolo & Friends kan eigenlijk alles: pop, rock, luisterliedjes, jazzy, zigeunermuziek en Zuid-Amerikaans. The Bottles spelen akoestisch jaren-60 hits met de nadruk op The Everly Brothers en The Beatles, maar ook John Mayall en The Kinks. Frank Zappa is een andere grote liefde en met  The FoolZ is Lex dan misschien niet altijd even actief; als ze optreden giert zijn gitaar alle bochten uit.

Onlangs liep ik op zondagmiddag langs het Bluescafé en wie stond daar op het podium in wéér een ander bandje? Precies.

Zondagmiddag 11 december presenteert Lex zijn eerste solo-cd. ‘Bon Vivant’ heet hij. Het is een veelzijdige plaat geworden waarop verschillende stijlen zijn vertegenwoordigd. En ja hoor, er staat ook iets van Zappa op. (Ik blij!)
De presentatie vindt plaats in Art Café ‘Sam Sam’ en start om 16.00 uur. De toegang is gratis; drankjes helaas niet. Wel zijn er hapjes en heel veel prima muziek. Lex zal op het podium worden bijgestaan door veel van zijn muzikale vrienden uit Threesome Jazz en Lexolo & Friends. Ook is  Match-Music present met Benjamin Kuijpers en Mark Beumers; de laatste heeft overigens de techniek van de cd verzorgd.

Een unieke middag wordt het. Mis het niet!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!