Lezing Matthijs Schouten ‘De plek van de mens in de natuur’ in Denksportcentrum

Woensdag 15 november 2023

Door Redactie

Bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel aan de Universiteit van Wageningen en de Universiteit van Cork in Ierland, Matthijs Schouten, tevens boeddhistisch leraar. Zal spreken over de plek van de mens in de natuur. Werkgroep van Partij voor de Dieren Apeldoorn organiseert de lezing.

Inhoud van de lezing

De lezing, gepland op Green Friday, vindt plaats in het Denksportcentrum in Apeldoorn. Tijdens de avond worden belangrijke onderwerpen behandeld, zoals de aard van onze relatie met de natuur, onze positie in het grotere geheel, en manieren om de ongelijkmatige machtsverhouding tussen mens en natuur te veranderen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het creëren van een duurzame toekomst voor alle bewoners van de aarde. De nadruk ligt op het verschuiven van het duurzaamheidsdebat van beleid, statistieken en technologische ontwikkelingen naar een evenwicht tussen mens, milieu en economie.

Programma

Om 18.30 begint de inloop waar je een kopje koffie of thee kan krijgen. De lezing start om 19.00 en duurt tot 20.00, vanaf dan is er tot 21.00 interactie met het publiek. De lezing eindigt om 21.00 met een borrel (op eigen kosten)

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de lezing, georganiseerd door de werkgroep van Partij voor de Dieren Apeldoorn, en meer informatie verkrijgen via het e-mailadres: apeldoorn@partijvoordedieren.nl. Deelname aan de lezing is gratis. Het evenement vindt plaats in het denksportcentrum Apeldoorn, waar voldoende gratis parkeergelegenheid en een afgesloten fietsenstalling beschikbaar zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!