Living Library Apeldoorn in CODA

Vrijdag 17 juni 2022

Door Redactie

Komt je oordeel over een persoon op basis van het uiterlijk wel overeen met de werkelijkheid?

Tijdens de Living Library ga je de confrontatie aan met je eigen vooroordelen. Je ‘leest’ geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt, zoals iemand met autisme, iemand met borderline of een non-binair persoon. Living Library daagt bezoekers uit verder te kijken door in gesprek te gaan met ‘de ander’ waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Na eerdere succesvolle edities is er zaterdag 2 juli aanstaande opnieuw Living Library Apeldoorn in CODA Centrale Bibliotheek.

Voorheen Human Library

De Living Library is een beproefd Deens concept dat mensen met elkaar in contact brengt om zo niet alleen vooroordelen te onderzoeken, maar ook tegen te gaan. Waar boeken in een ‘gewone’ bibliotheek toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers de mogelijkheid om op een eenvoudige manier in de belevingswereld van een ander te stappen: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan. Zo wil de Living Library mensen nader tot elkaar brengen.

Living Library werkt bijna zoals een gewone bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare ‘levende boeken’; dit zijn personen die (vaak) te maken hebben met vooroordelen. Op een bord kun je zien of een ‘boek’ op dat moment is uitgeleend, of anders gezegd: in gesprek is met iemand anders. Via de balie geef je aan met wie je in gesprek wilt, waarna de baliemedewerker jullie met elkaar in contact brengt en de spelregels uitlegt. Een gesprek duurt 20 tot 30 minuten.

Living Library Apeldoorn vindt op zaterdag 2 juli plaats van 12.00 tot 16.00 uur in CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299, Apeldoorn); de toegang is gratis.

Zaterdag 2 juli, 12.00 – 16.00 uur | CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!