Lowlands en het mysterie van de blauwe en rode bandjes

Zaterdag 23 augustus 2014

Door Rianne

Rianne van de Haar

Via een vereniging kon ik me opgeven om een dagje te werken op Lowlands als verkeersregelaar op de backstage parking, in ruil daarvoor kreeg ik gratis toegang tot het festival. Ik was nog nooit op Lowlands geweest, maar het leek me ontzettend gaaf.

Donderdag
Eindelijk was het zo ver; na een goede voorbereiding, slechte weersvoorspellingen en met veel te veel bagage was ik aangekomen op Lowlands. Het eerste wat me opviel was dat in tegenstelling tot voorgaande edities iedereen geheel willekeurig een rode of een blauwe bandje kreeg, daar zit iets achter… Op deze eerste dag kon je nog niet het terrein op, dus er zat niks anders op dan even kennis te maken met je buren en er een gezellig camping feestje van te maken.

Vrijdag
Vrijdag verscheen het eerste Lowlands dagblad. Daarin stond veel over de kleuren van de bandjes, en ook in de Lowlands app moest je aangeven welke kleur bandje je had. Vreemd! Op naar het Lowlands terrein; wat is het groot en mooi! Op deze dag heb ik genoten van o.a. Kaiser Chiefs en Triggerfinger, redelijk goede optredens.

Nieuwsgierig als ik was ging ik naar het Wisselkantoor, de plek waar je moest zijn als je ontevreden was over de kleur van je bandje. Na veel te lang wachten mocht je in een groepje van vier naar binnen. Het begon met een rare quiz met oude draaitelefoons en mannen met witte doktersjassen. Kwam je door de eerste ronde heen. Dan werd het allemaal nog vreemder, want waarom was je niet tevreden over de kleur van je bandje? Je mocht plaatsnemen op een metalen plaat waarna je in een unieke en grappige theateract werd gerold. De betekenis was: ‘color doesn’t matter’.

Hierna ben ik naar Tïtty Twïster geweest, het beste te omschrijven als een rock hok met allemaal vreemde acts, zoals een strippende ‘Amy Winehouse’ en geschminkte bandleden. Iets wat je niet mocht missen.

Zondag
Na een dag werken waarop ik helaas top acts als Kensington en Jett Rebel gemist heb was het tijd voor de laatste festival dag. Als eerste Snoop Dogg gezien; Ik hou niet van Reggae, maar wat een feestje. Ook even wezen kijken bij een aantal rockbands zoals You Me At Six, altijd fijn. Even meedoen met de massa; Skrillex. Gevolgd door de headliner Queens Of The Stone Age, in één woord; Geweldig!

Maandag
Redelijk moe van de feestjes, het vele lopen op het festivalterrein en klaar met het vele fastfood van afgelopen dagen brak ik mijn tent af in de stromende regen. Veel nieuwe vriendschappen en herinneringen zijn ontstaan, wat een topsfeer op Lowlands. Ik heb nu alweer zin in volgend jaar!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?