Magna Carta neemt afscheid in Gigant

Maandag 3 oktober 2022

Door Peter Vroon

Magna Carta is een begrip in de geschiedenis van de folk muziek. De band, opgericht in 1969 in Engeland, heeft vele leden gekend in de loop van de jaren onder wie: Lyell Tranter, Glen Stuart, Davey Johnstone, Nigel Smith, Tom Hoy, Linda Simpson, Pick Withers, Lee Abbott, John Carey, Matt Barnhoorn, Nick Hall, Laurens Joensen. Om maar eens aan te geven dat bands veel kunnen wisselen van  bezetting. De huidige bezetting van de Magna Carta bestaat uit : Chris Simpson, Wendy Ross, Doug Morter en Eddie Jackson.

Met de Farewell Tour neemt de Britse folkrockband Magna Carta nu definitief afscheid. De band heeft de afgelopen 50 jaar maar liefst 25 albums uitgebracht. Het gezelschap onder leiding van Chris Simpson scoorde hits met nummers als ‘Airport Song’ en ‘Lord of the Ages’.

Afgelopen zondag, 2 oktober, namen ze afscheid in Gigant. Het concert, onder leiding van de 80 jarige Chris, was een echt luister, geniet en verhalen vertellend concert. Het publiek  is qua leeftijd met de band mee gegroeid. duidelijk 60 plussers en uiteraard ook wat jongere folk liefhebbers. Het concert verliep ongedwongen en tijdens de nummers was het dan ook muisstil om na een nummer uitbundig te klappen.

De violiste Wendy Ross, een topmuzikante, gaf het concert een swing en trok te band duidelijk mee naar grotere hoogten. Ze vervulde een glansrol. De sfeer in de band was heerlijk ontspannen en de mannen namen duidelijk alle tijd om ook met elkaar grapjes te maken. De tour is de laatste zijn van deze band . Maar ja,  met Magna Carta weet je het nooit. Ze zijn al eens eerder gestopt.

Het concert werd op een uitstekende wijze ondersteund door de licht en geluidsmensen van Gigant, een avond om niet snel te vergeten. Over tien jaar kunnen we zeggen: Ja we waren erbij. Weet je nog ?

 

Magna Carta, 02-10-2022, Theaterzaal Gigant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!