Help de bevolking van Oekraïne

Marktplein vol met leraren

Vrijdag 31 januari 2020

Door Redactie

Leerkrachten uit de gemeente Apeldoorn hielden vanmiddag, vrijdag 31 januari, een manifestatie op het Marktplein. Met spandoeken en trommels streden zij voor de toekomst van het onderwijs.

De afgelopen 2 dagen staakten de leraren en dus besloten zij met z’n allen vandaag naar het Marktplein te komen. Peter Heerschop, nu cabaretier maar zelf ook 18 jaar gymleraar geweest, sprak de menigte toe. Hij zei zich graag in te zetten voor dit doel. ,,Ik heb vaak gesprekken en krijg dan te horen dat het een goed plan is, maar daarna hoor je niks meer. Hopelijk komt daar verandering in, want er moet iets gebeuren.”

Een van de aanwezige leraren van het Veluws College Mheenpark gaf aan dat hij het onderwijs soms best zwaar vindt. ,,Maar als bij een kind het kwartje valt na een uitleg, dan word ik daar gelukkig van.” Wethouder Nathan Stukker vertelde dat hij regelmatig naar scholen toe gaat om te kijken wat er moet gebeuren. ,,Ik voel een enorme betrokkenheid en bevlogenheid, maar het trekt gewoon een zware wissel op alle leraren die hier staan. Helaas heb ik de pinpas van de minister niet bij me. Het feit dat jullie je zorgen uitspreken, kan ik heel goed begrijpen”, zei hij tegen de groep leraren op het plein. Hij vervolgde: ,,Ik ga graag in gesprek of we ook in Apeldoorn ideeën werkelijkheid kunnen maken.” Heerschop beloofde daarop over een jaar terug te komen om te kijken wat er is gebeurd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?