Middagje uit in Orpheus: Wanrooy & Los Pajaritos

Maandag 3 juni 2024

Door Pedro Waldenaar

Het is zaterdag, de eerste juni van 2024, half drie, Apeldoorn, Orpheus, de Altios Zaal. Middagje uit: het publiek stroomt binnen, is rumoerig en maakt zich op voor de laatste editie van dit seizoen van een middagje uit. Het zal een gedenkwaardige middag worden. Het wordt Vuur en Vlam, uw reporter kan het niet anders typeren.

Zoals altijd ben je als eerste die zit in de zaal de klos. Voortdurend opstaan om anderen bezoekers te laten passeren naar hun zitplaats. Mijn collega-bezoeker roept zelfs geërgerd: “Snel passeren, anders ga ik weer zitten”. Het begint al lekker!! We hebben plezier. En dat zal de hele middag zo blijven. Plezier, Vuur en Vlam.

Wanrooy: Vuur en Vlam

Wanrooy, zo heet de Zwolse tekstdichter, auteur en componist. Ronald Wanrooy zet met zijn band de zaal meteen in Vuur en Vlam. Het spelplezier spat er vanaf. Met een vlammende stem bijgestaan door  Ylva Wichers Schreur, die een perfecte aanvulling is, wordt een onvergetelijke middagje uit gerealiseerd. Het wordt een show, waarin het publiek in een razend tempo getrakteerd wordt op alle grote en kleine genoegens en ongenoegens van het dagelijks leven. In zijn liedjes confronteert hij ons, maar geeft ook hoop en warmte. De bewondering stijgt dat dit multi’s-talent: schrijver, componist en zanger dit allemaal in zich heeft en schijnbaar gemakkelijk het voor het voetlicht brengt.

Voorbeeld is het prachtige, ontroerende, kippenvel lied:  “Dit Land”. Dit land is mijn moeder, dit land is mijn thuis. Hier bezingt de wereldreiziger Wanrooy zijn verlangen naar thuis, zijn verlangen naar moeder, zijn verlangen naar rust. Hier hoor je ook soms de onrust in zijn stem en zou je wensen dat hij meer de tijd neemt om zijn stem rust en diepgang te geven. Een bijzondere kennismaking, die ik niet gauw meer zal vergeten. Een aanrader!

Wanrooy bestaat uit: Ronald Wanrooy; zang en gitaar, Ylva Wichers Schreur: zang, Harm van de Berg: accordeon, Klaas Ozinga: bas, Twan de Groot: toetsen en Randy van Mierlo: slagwerk.

Los Pajaritos, een swingende afsluiter

En dan hebben we nog de 5 koppige damesgroep, Los Pajaritos, die ons na afloop van het concert trakteert op Spaans temperament. Zij zorgen ervoor dat we, glimlachend, voor even afscheid nemen van het middagje uit voor dit seizoen. Met een drankje en een hapje in de hand maken we ons op voor een, hopelijk mooie zomer. Om elkaar weer in goede gezondheid terug te zien in het najaar van 2024. Het is een blijft een leuk concept, een voorstelling en de afterparty: Houwe zo! Ouderenraad en Orpheus, bedankt voor een mooi seizoen.

1juni 2024, Orpheus, Altioszaal, Pedro Waldenaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!