Midzomer Marathon gaat toch niet door

Dinsdag 29 juni 2021

Door Redactie

Archief | Thumbs Up Twello

Even leek het erop dat hardloopliefhebbers deze zomer ‘gewoon’ konden meedoen aan de Midzomer Marathon, maar dat blijkt toch even anders te lopen. De organisatie heeft bekendgemaakt dat het evenement ook voor dit jaar niet door kan gaan.

“We balen enorm”, meldt de organisatie. Op de website van het evenement leggen ze uit dat de veiligheidsregio in verband met de nu geldende coronaregels heeft besloten het evenement geen doorgang te geven. En de gemeente Apeldoorn heeft dan ook geen vergunning verleend hiervoor. “Wat een tegenvaller, onze verwachting was dat op basis van de wedstrijden die wel doorgang krijgen in de omgeving en alle plannen die wij hebben ingediend rondom de 1,5 meter, zonder publiek, kleine stargroepen, etc. het niet anders kon zijn dat de wedstrijd door kon gaan, maar helaas is de uitkomst negatief. Het is niet anders.”

Derde keer geannuleerd

Het is inmiddels de derde keer al dat de Midzomer Marathon niet doorgaat. In 2019 werd besloten het hardloopevent te annuleren vanwege de hitte en vorig jaar ging het, zoals zoveel evenementen, niet door vanwege de wereldwijde coronapandemie.

De inschrijvingen voor deze editie van 2021 waren al geopend; iedereen die zich al ingeschreven had heeft volgens de organisatie inmiddels een mail gekregen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!