Steeds meer zomerevenementen gaan wél door

Donderdag 17 juni 2021

Door Redactie

Archief | Gea Mulder

Als we naar de coronacijfers kijken en de berichten daarover lijken we nu dan echt de goede kant op te gaan. De mondkapjes mogen af en steeds meer evenementen verschijnen op de Apeldoornse agenda. Daarom hebben we even het een en ander voor je uitgelicht met wat je tot nu toe allemaal kunt doen de komende maanden.

Op stoom

Een hele tijd stonden ze stil, maar vanaf zondag 20 juni klinkt de stoomfluit weer voor het eerst over de Veluwe. Tot en met 29 augustus rijdt de stoomtrein op verschillende tijden een ritje tussen Beekbergen en Dieren.

Ateliers

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni zal het landelijke atelierweekend weer plaatsvinden. Er doen zo’n 400 kunstenaars in heel Nederland aan mee. In Apeldoorn doen er 7 mee, namelijk Ita van Driel, Ron van der Werf, Gallery ArtFra en JAS artstudio, Stella Abraas (dotpaintings.nl), Ilona Modderkolk (colorfulpaintings.nl) en Annemarie Gorter. Alle ateliers zijn zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot  17.00, alleen JAS artstudio en Stella Abraas sluiten een uurtje eerder.

Sport

De Midzomermarathon gaat zaterdag 3 juli in ieder geval van start. De marathon is al sinds 2018 niet meer gelopen. Vorig jaar had dat met corona te maken, in 2019 was het extreme hitte. Inschrijven kan al, alleen heeft de organisatie, samen met de gemeente, afgesproken dat de eerste 500 deelnemers mee mogen doen. Je hebt keuze genoeg, er zijn namelijk 4 verschillende marathons; de ronde van Orderbos van 7,5 kilometer, een 15 kilometer route, de halve marathon en als laatste de hele marathon.

Muziek

Zomerkriebels Apeldoorn is een gloednieuwe concertreeks in het Beekpark. De intieme optredens zijn voor maximaal 300 bezoekers boven 18 jaar. Vrijdag 16 juli start de reeks met André Hazes en vervolgens is op zaterdag 17 juli Rolf Sanchez in het Beekpark. Op zondag 18 juli komt Jeroen van der Boom langs. Dat is niet alles, want eind juli zijn er nog 3 optredens. Rolf Sanchez keert op vrijdag 30 juli terug, zaterdag 31 juli komt Maan langs en op zondag 1 augustus staat Tino Martin op het podium. Je kan zowel reguliere als VIP tickets kopen. Bij de VIP tickets zit een welkomstdrankje, een fles Cava en nog een aantal verschillende hapjes.

Film

Bij Gigant kan je op 24, 26 en 28 augustus buiten films kijken. Op het Van Reekumplein achter Gigant zullen de filmvertoningen plaatsvinden. Elke avond zal geheel in het thema van de film worden vormgegeven. Voor drankjes of hapjes kan je terecht bij de bar. Biertjes, wijnen en borrelplanken worden er allemaal geserveerd, natuurlijk wel in het thema van de film. Als eerst is ‘A Christmas Gift From Bob’ aan de beurt en wordt gevolgd door ‘La dea fortuna’. Als laatste draait ‘Thelma and Louise’ in het buitentheater. Tickets kan je online bestellen.

Drakenboten en cultuur

Zoals al eerder gemeld zijn het Drakenbootfestival en de Culturele Pleinmarkt verplaatst naar het weekend van 10, 11 (en 12) september. Eventjes geduld dus nog, maar ze gaan in ieder geval door.

De Nacht van Apeldoorn

Ook de Nacht van Apeldoorn keert terug na eerdere jaren een groot succes te zijn geweest. Op vrijdag 24 september gaat dit spektakel plaatsvinden. De muziek start vanaf 16.00 uur op het Leienplein. Ook is de welbekende wielerronde van de partij. Die start af van 17.00 en eindigt om 20.00 uur. De start en finish zijn beide op het plein te vinden. Het volledige programma is nog niet helemaal compleet, maar zal aankomende week duidelijk worden. “Ik ben blij dat het weer terugkeert, het bracht echt een sfeer in onze stad. Iedereen was gezellig met elkaar en heb veel mensen leren kennen!”, vertelt een 23-jarige studente, genaamd Joyce. “Ik ga er zeker dit jaar heen!” aldus Joyce.

Nog meer

Dan nog even een paar evenementen op een rij die ook, als alles goed gaat, doorgaan:

  • Veluwse Avondmarkt Beekbergen, iedere donderdagavond in juli en augustus, 18.15 tot 21.00 uur
  • Brocante Fair Paleis het Loo, vrijdag 2 tot en met 4 juli
  • De Picknicktuin Zwitsalterrein, zondag 11 juli
  • Zeepkistenracefestival Orderbos, zaterdag 17 en zondag 18 juli
  • Antiek- en curiosamarkt Marktplein, 8 en 22 juli en 5 augustus
  • Prinsen en prinsessendagen Paleis het Loo, juli en augustus
  • Kinderkaravaan, verschillende locaties, 23 tot en met 27 augustus
  • Worldproef, Oranjepark, zaterdag 11 september
  • Open NK Burlen, Nationaal Park de Hoge Veluwe, zondag 12 september

 

Vergeten we nog wat? Of hebben we iets op ons lijstje staan wat toch niet doorgaat? Laat het ons weten en we voegen het toe aan het lijstje! Reageer onder dit bericht op Facebook of mail naar redactie@apeldoorndirect.nl. Kijk voor een volledig overzicht ook op deze website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!