Help de bevolking van Oekraïne

Mooi Apeldoorns hart

Maandag 5 maart 2012

Door Rachel Rothengatter

Er moet me iets van het hart. Het mag ook wel eens een keer gezegd worden…complimentendag is immers al voorbij.

Apeldoorn: Politieke crisis, economie, werkloosheid, verharding, afzeikmentaliteit. Het lijkt soms alsof we niets kunnen hebben van elkaar. Ik hoor je wel denken hoor… en klopt… je hebt gelijk. Het is nationaal, misschien wel internationaal. Ik betrap mezelf er ook wel eens op. Zonder de kern te kennen aannames doen. En wees maar eens eerlijk: Jij ook! Of het nu gaat om zakelijk of privé.

Af en toe is het tijd voor relativeren. Het schoont op. Lekker fris, alsof je de Veluwe opsnuift. Hoe gelukkig voelt dat? Je kijkt om je heen en beseft hoe mooi het is, dit gebied. Af en toe een onaantrekkelijk stuk, maar daar ga je snel aan voorbij. En zo is het ook met mensen. Je moet er alleen wel even stil voor staan.

Stilstaan..heel even.. niet te lang, want je ontdekt dat het best veel is. Dat kost tijd. Neem eens een andere route. Ja, die bijvoorbeeld.. zie je?.. Ik zei het toch!? Ik zie hier een mooie “ik ben er altijd voor je” en daar een glimlach waar de zon net doorbreekt. Daar staat een stevige vriendschap en iets verderop een goed gesprek. Zie je achter die betekenisvolle blik die “ik help je graag”? Dat bedoel ik.

Een mooi Apeldoorns hart. Hoeveel heb jij er al gezien?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?