Museumweekend paleis Het Loo

Woensdag 31 maart 2010

Door Stadsmens

Paleis Het Loo neemt ook dit jaar deel aan het Museumweekend op zaterdag 10 en zondag 11 april. Voor jong en oud worden er extra activiteiten aangeboden. Gereduceerde entree € 4,00 per persoon. Kinderen tot en met 5 jaar en Museumkaarthouders gratis.

In de verzameling van Paleis Het Loo bevinden zich bijzondere voorwerpen met een verrassend verhaal. Het museum sluit met de bezoekersroute Paleisgeheimen aan bij het thema van het Museumweekend, De Kunst van het Verleiden. De route op papier  voert door de vele paleisvertrekken en schenkt speciale aandacht aan objecten met een leuke of bijzondere anekdote. Ook kan de bezoeker zich laten verleiden tot het volgen van een audiotour door het paleis, te huur voor € 2,00, met levendige verhalen, voorzien van bijpassende achtergrondgeluiden en muziek. Voor kinderen is er een speciale kindertour verkrijgbaar.

 In de Westvleugel van het paleis zijn de onlangs geopende tentoonstellingen ‘In de Koninklijke Poppenkraam’, met de poppenverzameling van koningin Juliana, en de tentoonstelling over hoffotograaf Franz Ziegler (1893-1939) te zien. In het Stallencomplex is de tentoonstelling ‘door de lens van prof. mr. Pieter van Vollenhoven; natuur rond Het Loo’ te bezichtigen. Voor kinderen zijn er speurtochten door het paleis en de tuin verkrijgbaar.

Het park rond jachtslot Het Oude Loo, uitsluitend geopend in de maanden april en mei, is tijdens het Museumweekend toegankelijk voor publiek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!