Mutserigheid en bloemencorso

Woensdag 15 mei 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Heerlijk, die keukentafel gesprekken. Vandaag wil ik het hebben over een paar van mijn grootste ergernissen die me helemaal gek maken en waarover ik helemaal uit mijn plaat kan gaan. Dat zijn er maar een paar.

Ik vind de grootste mutserigheid van dit moment die er bestaat het feit dat je overal in Apeldoorn van die gebreide lantarenpalen vindt die bekleed zijn met gebreide omhulsels die dan kleurrijk zijn. Althans, die voor kleurrijk door moeten gaan.
Welke vrouwen van het breisoort gaan dit soort mooie lichtgevende fallussen bekleden met zo’n soort omhulsel?  Het is een soort alternatieve vervanging van de peniskoker van de primitieve volkeren. Hoe groter hoe beter. Hoe meer breisel, hoe mooier. Ik begrijp er niets van.

Zit ik rustig een ijsje te eten aan de Wormseweg bij mijn ijsboer die ik al dertig jaar trouw ben, kijk ik naar rechts en zie ik dit soort ranzige breisels verkeerd gedrapeerd om zo’n stalen staaf.
Waarom zie je mannen dit soort dingen niet doen?  Jij lijkt me ook nietzo een type die dat doet, Jook.
Kijk, een fles rose in een koeler is lekker, maar zo’n te warme gebreide paal tart elke vorm van mijn sociaal fatsoen. Ik wil ze eraf rukken, verbranden, doorsnijden en er heel hard op stampen!

Laat de mutsen ons alsjeblieft de kale lantarenpalen teruggeven in Apeldoorn. Blijf af van palen, hangsels, bruggen, supermarkten, abri’s en andere bouwsels waar opeens zogenaamde hippe acties gepleegd moeten worden.
Zogenaamd retro jaren zestig, maar eigenlijk fout 2013.

Een tweede Apeldoornse ergernis is het hele circus van rijdende bloemencorso’s door Apeldoorn. Ik bedoel de vrouwen die met van die te grote rieten manden voorop de fiets rijden. Uitgestalde bloemencorso’s van plastic bloemen gedrapeerd over mand en stuur. Verboden zou het moeten worden!
Kijk, ik ken iemand die hier echt de eerste mee was in Apeldoorn en zij verdient een standbeeld. Maar al die dames die dit klonen zijn voor mij ook van de categorie gebreide mutsen. Nee, ze zijn helemaal niet origineel maar apen elkaar na met dezelfde plastic rotzooi. Immer blij kijkend op de fietsen en Apeldoorn verpesten met dit soort verkeerde bakkersfietsen. Hang dan bijvoorbeeld doodshoofden, appels en peren en pretattributen aan de mand, of zoals een vriendin van mij doet: poppetjes van wereldburgers. Laat ze in vredesnaam origineel zijn! Maar nee hoor, allemaal hetzelfde.

Ik vind het de vertrutte mutserigheid ten top. Jook, wat vind jij hier van? Ligt het aan mij of ….?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!