Muziek in Beekbergse tuinen

Zondag 4 augustus 2013

Door Gerard Oltmans

Bachs Goldbergvariaties, meesterwerken van Mozart en Beethoven, het Strijkoctet van Enescu, jonge toptalenten, drie prachtige tuinen, gezellig publiek, kunst, een zomerse zondagmiddag…wat kunnen we hier nog aan toevoegen? Deze tekst waarmee het NJO mensen warm maakten voor een bezoek aan de tuinen op 4 augustus, bleek een waarheid. Wat een gezellige sfeer, wat een mooie muziek in dat een prachtige omgeving en bij een perfecte temperatuur. Het had het ideale plaatje uit “Midsummer Murders” kunnen zijn.
De honderden bezoekers zaten of lagen in allerlei ontspannen houdingen te luisteren naar muziek van Bach, Ravel, Arnold en Enescu. Dronken een glas en genoten van de muziek en van elkaar. Zo’n particulier initiatief verdient bewondering en een groot compliment vonden veel bezoekers die ook de uitvoerenden telkens beloonden met een lang en warm applaus.
Deze tuin-concerten zijn voor velen een prachtige aanloop naar de vele concerten die het NJO nog voor de Muziekzomer 2013 geprogrammeerd heeft.

Voor een volledig overzicht van de concerten, zie: www.muziekzomer.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!