Na regen komt eindelijk zonneschijn voor amateurs AGOVV

Donderdag 7 maart 2013

Door Armon Veeneman

Peter Vroon

Na de ondergang van de proftak van AGOVV, anderhalve maand geleden, was de volgende vraag: Wat nu met de amateurtak van de Apeldoornse voetbalvereniging? Het plan van voormalig stuurman Henk Timmer bleek niet haalbaar, maar voorzitter Ton Peters bleef zoeken naar alternatieven en schijnt deze naar alle waarschijnlijkheid gevonden te hebben. Na een tijd van regen, is er nu weer tijd voor zonneschijn bij AGOVV.

Grotendeels leefde de amateurtak van de vrijdagavonden als de profs thuis speelden wanneer de zogeheten ‘Blauwe Drukte’ volstond met mensen die na de wedstrijd op het sportpark bleven om nog even wat te eten en te drinken. Nu is dit natuurlijk niet meer en wat moet de club dan redden die vorige week maandag haar 100 jarig bestaan vierde? Na het mislukken van het plan van Henk Timmer gingen er vele verhalen over nieuwe plannen om de club te redden, maar deze bleven uit door diverse conflicten binnen AGOVV. Dit volgens verschillende bronnen op het internet.

Volgens de bronnen op het internet is er door voorzitter Ton Peters bekendgemaakt dat er tijdens de veiling op Sportpark Berg en Bos op 15 februari een investeerder gevonden is die AGOVV uit de moeilijke financiële situatie wil helpen. Hierbij schijnt geen eigen belang te zijn. Alles staat in het teken om AGOVV overeind te houden. Tijdens de veiling is er door de voetbalvereniging, samen met de investeerder, een bod uitgebracht op de belangrijkste goederen van de vereniging. Hierbij gaat het om de geluid en lichtinstallatie en de tribunes op het sportpark. Kortom: goed nieuws voor ‘De Blauwen’ die nu naar alle waarschijnlijkheid voor een bepaalde tijd weer een stuk meer lucht hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!