Nazomeren op de Spirit of Winter bij Paleis het Loo

Donderdag 30 september 2021

Door Carla van Vliet

Officieel is het herfst, het zonnetje schijnt vrolijk en toch bevinden we ons op de Spirit of Winter bij Paleis het Loo. Een gezellig buitenfair op een aangepaste locatie vanwege de verbouwingen van het Paleis. De ruim 100 witte tenten staan in een grote kring zodat er voldoende ruimte is voor de bezoekers. Hier word je getrakteerd op zaken die de winter zullen veraangenamen. Denk aan dikke, warme truien, sjaals en vesten, laarzen en hoeden. Maar ook aan relaxfauteuils en infrarood warmtecabines. Uiteraard is er aan de inwendige mens gedacht, met droge worsten, thee, fudge, chocoladezoenen, jam en heel veel knoflook. Over het grasveld, midden tussen de tenten, klinkt een easy listening muziekje. Decoratie voor in huis kan natuurlijk niet ontbreken. Veel groene kransen en volgens de laatste trend: veel droogbloemen. Dit is slechts een greep uit het gehele aanbod.

Butler Paul

Passend bij de omgeving is er dit jaar een heuse butler aanwezig. Als kind wilde Paul Huizinga al butler worden, maar zijn moeder vond dat hij beter kon gaan studeren. Zo belandde hij in het bankwezen, maar in 2012 werd hij door de toenmalige economische omstandigheden ontslagen. Na een jaar sabbatical besloot hij zijn hart te volgen en de opleiding voor butler in Limburg alsnog te volgen. Hij voelde zich direct op zijn plaats. Hij startte zijn butlercarrière bij een gezin in Den Haag, momenteel geeft hij zelf les aan de butleropleiding. Series als Downton Abbey romantiseren zijn beroep, want het is gewoon keihard werken. “In Nederland alleen al zijn er 1000 à 1500 butlers werkzaam!”, vertelt Paul. “Dit komt omdat er steeds meer rijke mensen bijkomen. Mensen die het butlersalaris van 50.000 à 60.000 euro per jaar makkelijk kunnen ophoesten.” Tenslotte geeft hij een sabreerdemonstratie en opent feilloos met een sabel een fles champagne. Aangezien een open fles eigenlijk direct genuttigd moet worden, zaten we voor de lunch al aan de bubbels.

Open

Hoewel Paleis het Loo per 1 oktober gesloten is, blijft de Spirit of Winter nog te bezoeken tot en met 3 oktober. Wil je ten slotte nog iets eten in de Prins Hendrikgarage dan vindt er geen coronacheck plaats als je op het terras blijft, maar voor een plekje binnen moet je wel de app laten zien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!