Nick Palapessy loopt marathon voor Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn

Woensdag 27 maart 2019

Door Ben Eggermont

De gepassioneerde Apeldoornse hardloper Nick Palapessy loopt op zondag 7 april de marathon van Rotterdam. Niet voor zichzelf, maar voor de Apeldoornse Stichting Zwerfjongeren. Hij zette een actie op touw met steun van onder andere zijn atletiekvereniging AV Veluwe met het doel minstens 550 euro op te halen. Dit bedrag is inmiddels al binnen. De teller staat al ruim boven de 1000 euro en de actie loopt nog gewoon door tot aan de marathon.

,,Ik loop al sinds 2005”, vertelt Nick. ,,Een vriend vroeg me om samen de halve marathon van Egmond te gaan doen. Zo is het eigenlijk begonnen, twee, drie keer in de week hardlopen. Zelf vind ik de 15 kilometer een ideale afstand. Ik train meestal afstanden tussen de 8 en de 12 kilometer.”

Twee keer eerder liep hij al een marathon en in 2007 liep hij zelfs mee met de Roparun van Parijs naar Rotterdam. En nu staat de marathon van Rotterdam op het programma. ,,Ik liep te denken om hieraan een goed doel te verbinden. Ik had een paar keer gelezen over de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn en vind dat  prachtig werk. Op de atletiekvereniging kwam ik in contact met Marco Betman, ook een hardloper, de man achter de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn. En zo is het idee geboren hiervoor geld op te halen”, licht Nick toe.

De voorbereidingen om er een mooie marathon van te maken gaan goed. ,,Vanmorgen nog een trainingsrondje gemaakt van zo’n 30 kilometer, ik heb ook ter voorbereiding meegedaan aan de Midwinter Marathon.” Hij vervolgt: ,,Ik heb de marathon van Berlijn gedaan in 3 uur 48 minuten. In 2017 de marathon van Amsterdam in 3 uur 41 minuten. Ik wil eigenlijk binnen de 3 uur 30 minuten. Of dat haalbaar is de volgende keer, weet ik niet, zo makkelijk is het niet. De vorm van de dag is eigenlijk bepalend, maar minimaal sneller dan de vorige.”

Je kunt Nick en daarmee de stichting nog sponsoren door geld over te maken op NL85RABO0373416903 t.n.v. N.Palapessy onder vermelding van sponsor marathon Rotterdam. Of via een IDEAL-donatie voor deze actie.

Voor meer info over de stichting Zwerfjongeren Apeldoorn, kijk op de website: Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn en/of de Facebook pagina.

Op 6 april de uitslag van de actie en van de marathon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!