Nieuwkomer op het Leienplein

Woensdag 24 augustus 2016

Door Redactie

Apeldoorn heeft er met ingang van deze week een horecagelegenheid bij: Firma Van Veldhuizen – eten en drinken. Het restaurant ligt recht tegenover eetcafé Het Nieuws van Apeldoorn aan het Leienplein en heeft dezelfde eigenaar (Alger van Veldhuizen) en dito staf.

,,Van Veldhuizen ligt in het verlengde van Het Nieuws’’, laat de horecaman weten die naast bovengenoemde zaken ook de scepter zwaait over Het Stadscafé. Volgend jaar komt er een strandbar bij op het Zwitsalterrein. Van Veldhuizen aasde om strategische redenen al een jaar of vier op het pand waar een Italiaan het veld ruimde voor een hamburgerzaak. Zodra aan dat laatste (snel) een  eind kwam sloeg Van Veldhuizen toe.

Hij heeft er een sfeervol, ietwat ruig restaurant van gemaakt met (voorlopig) een beperkte kaart en een aantal mooie wijnen. Wat hippe voorgerechten als watermeloen met geitenkaas, honing en een dressing van basilicum en sashimi met dungesneden tonijn, wakamé salade, wasabi en Japanse soja. Als hoofgerechten voert hij onder meer kalfsribeye en een sukadesteak ten tonele. Alger van Veldhuizen:.  ,,We krijgen in Het Nieuws veel mensen die komen borrelen. En die weer ergens anders wat willen eten. Waarom zou dat Van Veldhuizen niet kunnen zijn? Je hoeft niet ver te lopen.’’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!