NOF brengt ouderen in Apeldoorn samen met kerst

Dinsdag 22 november 2016

Door Redactie

Nationaal Ouderenfonds

De Apeldoornse afdeling van het Nationaal Ouderenfonds verzorgt dit jaar voor het eerst in Apeldoorn een kerstdiner voor eenzame ouderen. Het diner wordt gehouden in het Van der Valk Hotel De Cantharel op 21 december 2016. Ruim 420.000 ouderen in Nederland zitten tijdens de feestdagen zonder bezoek en voelen zich eenzaam. Het gaat hier om de ouderen die de warmte en gezelligheid tijdens deze feestdagen van familie of vrienden niet hebben. Het komt voor dat zij met de feestdagen helemaal niemand zien en er dan voor kiezen om dan maar geen kerst te vieren. Zij hebben dat gemis niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door. Tijdens de feestdagen is het extra confronterend. Het Nationaal Ouderenfonds wil voor die ouderen iets betekenen door hen uit te nodigen voor een kerstdiner.

In Apeldoorn krijgen 120 ouderen een compleet kerstdiner aangeboden. Het kerstdiner in het Van der Valk hotel is bedoeld om Apeldoornse ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens het diner in contact komen met mensen uit de eigen plaats, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben.

Het Ouderenfonds richt zich vooral op ouderen die minder dan twee keer per maand bezoek krijgen en de kerstdagen alleen doorbrengen. Thuiszorgorganisaties, ouderenadviseurs van lokale welzijnsorganisaties maar ook de plaatselijke organisaties op het gebied van welzijn, ouderen of kerken kunnen contact opnemen met de lokale organisatie om ouderen aan te melden. Uiteraard kunnen belangstellenden zich ook zelf aanmelden bij de organisatie.

De lokale organisatie in Apeldoorn is nog op zoek naar bedrijven of particulieren die hun diensten kunnen aanbieden tijdens of in aanloop naar het Apeldoorns kerstdiner. Hierbij valt te denken aan een fotograaf tijdens het diner, transport voor ouderen die niet op eigen gelegenheid naar het Van der Valk hotel kunnen komen of organisaties die een klein kerstgeschenkje voor de gasten kunnen verzorgen.

Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de sponsoring door Van der Valk kan het Ouderenfonds dit jaar ruim 3500 kerstdiners organiseren. Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen. Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de OuderenOmbudsman, de Zilverlijn en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden mailen naar de Apeldoornse organisatie via: kerst.nof@gmail.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kerst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!