Nog twee weken en het wordt rennen door het stadhuis

Zondag 25 mei 2014

Door Redactie

Zondagavond 8 juni is het zover! De Roparun komt weer door Apeldoorn.

De 23e editie van de Roparun, van Hamburg naar Rotterdam, die op zaterdag 7 juni start, komt zondagavond en -nacht door het stadhuis van Apeldoorn, het centrum en Ugchelen.

Deze doorkomst is uniek omdat de hardlopers dwars dóór het stadhuis komen. Ze worden tijdens de avond en nacht opgewacht door het college van Burgemeester en Wethouders. De Apeldoornse teams 21018dagen en ECORunners doen dit jaar ook weer mee en hopen natuurlijk op veel support van haar medeburgers.

De doorkomst in het stadhuis wordt een stadsfeest met optredens van diverse bands en verlotingen. Het is voor iedereen gratis toegankelijk. Op feestelijke wijze worden de hardlopers zo een hart onder de riem gestoken. Zij moeten dan immers nog zo’n 150 km tot aan de finish op de Coolsingel in Rotterdam. We hebben een programma weten samenstellen, dat de hele nacht feest garandeert: The Lot, The Doots, de Reizende Barmannen en Mau Mau & the handieNutz zorgen ervoor dat zowel lopers als het publiek uit hun dak gaan.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij teams een sportieve prestatie leveren, om zo geld op te halen voor mensen met kanker. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om wetenschappelijk onderzoek naar kanker. De donaties gaan naar organisaties die als doel hebben mensen met kanker of ex-kankerpatiënten, het zo aangenaam mogelijk te maken. Vorig jaar is een groot deel van de opbrengst gebruikt voor het inrichten en onderhouden van diverse hospices. Er lopen dit jaar ca. 250 teams vanuit Parijs naar Rotterdam en ca. 100 teams vanuit Hamburg naar Rotterdam.

Het motto is al jaren: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.

Jij komt toch ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!