Officieel bod van Saab AB op Apeldoornse HITT

Woensdag 8 augustus 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Saab AB uit Zweden heeft een bod uitgebracht van € 6,60 per aandeel op het Apeldoornse bedrijf HITT. Omgerekend betekent dat Saab AB zo’n 30 miljoen euro over heeft voor de overname van dit bedrijf. Eerder dit jaar maakte Saab AB al kenbaar geinteresseerd te zijn in een overname. De vier grootste aandeelhouders lieten toen al weten dat ze akkoord zouden gaan bij een eventuele overname. Zij bezitten gezamenlijk 74% van de aandelen.

Saab AB is een Zweedse vliegtuigfabrikant en een fabrikant van militaire systemen. Het is tegenwoordig volledig onafhankelijk van de gelijknamige autofabrikant Saab Automobile.

HITT is een ICT-bedrijf uit Apeldoorn dat zich heeft gespecialiseerd in radarsystemen en -toepassingen. HITT is zowel in de luchtvaart- als in de scheepvaartsector actief. In de luchtvaartsector concentreert het bedrijf zich op Surface Movement systemen, ofwel het verkeer op de luchthaven zelf. In de scheepvaartsector levert HITT verkeersbegeleidingssystemen voor havens, drukke vaarwegen en sinds enige tijd ook voor boorplatforms die in de buurt van scheepvaartroutes staan. Ook worden tegenwoordig systemen voor kustbewaking verkocht.

Op 21 september is er een aandeelhoudersvergadering bij HITT. Dan wordt er gestemd over het bod van Saab AB. HITT heeft naast Apeldoorn nog vestigingen elders in Europa, Noord-Amerika en Hong Kong. De ca. 188 werknemers lijken niet te hoeven vrezen voor hun baan. Zowel HITT als Saab AB verwacht geen banenverlies als gevolg van de overname.

HITT heeft bovendien nog vele grote orders lopen. Zo pakt HITT o.a. werk op in de havens van Barcelona en Ho Chi Mihn-stad. Ook Rijkswaterstaat werd voor maar liefst 17 miljoen euro klant. HITT voert voor hen diverse opdrachten uit m.b.t. het Noordzeekanaal. Ook staan er nog andere opdrachten klaar in o.a. Canada, de Verenigde Staten en China.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!