Ondernemersprofiel: Emil Pleizier van C24

Donderdag 21 februari 2013

Door advertorial

Joke de Wolde

Wat bezielt iemand om in een tijd van crisis de stap te nemen om voor zichzelf te beginnen. Voor Emil Pleizier was het de combinatie van een goed idee en een sterke visie. En ineens waren de omstandigheden daar: de beveiligingstechniek werd steeds geavanceerder en de aan te schaffen apparatuur om zijn visie op beveiliging te verwezenlijken werd betaalbaar.

Zo midden 40 was Emil Pleizier toen hij besloot zijn vaste, veilige functie bij een plaatselijk beveiligingsbedrijf op te geven om voor zichzelf te beginnen. Vorig jaar is hij samen met zijn compagnon Edwin Joosten het beveiligingsbedrijf C24 gestart. Beveiliging op afstand, de twee ondernemers geloven heilig in deze nieuwe manier van beveiligen.

De markt bleek er ook klaar voor, want deze methode is effectiever dan de traditionele manier van beveiligen. Tijdens het vertellen wordt Emil steeds enthousiaster: “Waarom moeten er op diverse locaties beveiligingsmedewerkers rondlopen, terwijl daar niks gebeurt.” Ik merk de trots op zijn bedrijf bij hem, het feit dat hij zoveel plezier heeft in wat hij doet en hoe hij en de medewerkers het doen. Het team is hecht, kent geen gedoe met ziekte en vervanging. Emil zegt ingenomen: “Ook buiten werktijd whatsappen ze met elkaar.” Deze ondernemer doet duidelijk waar hij in gelooft en wat hij leuk vindt, en is positief over de resultaten van het eerste jaar.

C24 is een toezichtcentrale, gecertificeerd en met toestemming van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het bedrijf werkt o.a. met behulp van cameratoezicht. Denk bijvoorbeeld aan de bouWatch camerapalen. Daarvan staan er ruim 500 in diverse Europese landen. C24 beschikt over programmatuur die ongewenste beweging detecteert en daar een melding van geeft. De dienstdoende werknemer kan dan live overschakelen naar de betreffende locatie en eventueel politie of andere instanties inschakelen. Daarnaast levert C24 Track & Trace-apparatuur en teleservice-diensten (fungeren als telefooncentrale voor bedrijven die 24 uur bereikbaar moeten zijn, denk bijvoorbeeld aan storingsdiensten).

C24 is gevestigd aan de rand van het bedrijventerrein Stadhoudersmolen. Aan de rand van Apeldoorn. Vanuit de cockpit waar alle actie plaats vindt kijken de medewerkers uit over de landerijen rond Apeldoorn. Ik complimenteer Emil met het uitzicht. Waarop hij antwoordt: “ Dit uitzicht ligt dicht bij mijn geest: een ruime en wijd(s)e blik, waarmee ik mijn zaken aanpak”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!