Ongelimiteerd film kijken! Zal Apeldoorn de primeur hebben?

Donderdag 14 juli 2011

Door Randy Gasper

Foto: Mark Rodenburg

De aanbouw van de nieuwe JT-Bioscoop is in volle gang. Tivoli ligt plat en nieuwe kolossen van betonnen muren verschijnen aan het oppervlak. Het gaat rap, wat ook wel moet, want in december moet de eerste film in de nieuwe bioscoop gaan draaien.

De bioscoop bestaat uit maar liefst 6 splinternieuwe zalen en biedt in totaal plaats aan circa 1.200 personen tezamen. Even een kleine vergelijking: in de grootste zaal van Cinemec in Ede (Expotheater, red.) gaan maar liefst 1.050 personen. Als je het aantal zitplaatsen van de 8 overige zalen daarbij optelt, kom je op 2.400 zitplaatsen. Ede heeft ruim 68.000 inwoners, Apeldoorn volgens de laatste WikiPedia telling ruim 156.000. Logisch dus dat wij vooral niet groot denken.

Ik ben een groot fan van Cinemec. Ruime bioscoop met een uitgebreid assortiment aan snacks en dranken. De lobby is er ruim, dus alleen bij extreme drukte is het enigszins wringen. Gelukkig is niet elke film een kaskraker, dus extreme drukte komt zelden voor. Zullen we in Apeldoorn ook niet veel last van krijgen. De zalen zijn ruim opgezet, genoeg beenruimte, bekerhouders, grote schermen, goed geluid en zelfs voor doven en slechthorenden is er ringleiding (geluidsversterking speciaal voor deze doelgroep). Het voldoet aan alle eisen anno 2011 en 3D is hier niet meer weg te denken. De grootste blockbusters en premieres zijn te zien in de enorme grote Expotheater en soms krijgen ze zelfs regisseurs en distrubuteurs zover om zelf de film aan te kondigen, vaak gepaard met een afsluitend drankje. Oh ja… en hier wordt dus nog echt de film aangekondigd middels een inleidend praatje van de medewerker.

Het Luxor in Deventer doet het allemaal iets bescheidener, maar ook hier zijn de faciliteiten echt afgestemd op 2011. Geen wonder dat JT dus wel mee moest gaan en te belachelijk voor woorden dat allerlei partijen hier in Apeldoorn elkaar meer dan 10 jaar dwars hebben gezeten. Welkom in ondernemend Apeldoorn. Over een half jaartje is het echter zover. Ik kan niet wachten om deze bioscoop een eerlijke kans te geven. Eentje dan… want eerlijk is eerlijk, Tivoli en de prijzen die niet in verhouding stonden met de accommodatie en faciliteiten, hebben mij allang weggejaagd en trouwe klant gemaakt van Cinemec en Luxor.

Vanwege de torenhoge prijzen van het Q-Park, maak ik straks graag nog even dat ritje over de Veluwe richting Ede, dus de eerste klap van het nieuwe Tivoli moet een daalder waard zijn. Toch kunnen zij mij veroveren… Concullega Pathe heeft in Nederland de Unlimited Card. Niets is onmogelijk en dat laat Pathe zien. Deze kaart is € 18,- per maand en geeft je daarmee onbeperkt toegang tot de films. Dan heb je mij! Ik spendeer toch wel een koffie verkeerd of twee aan de bar, maar laat me dan wel onbeperkt film kijken. Is de film bagger, dan kan ik ook nog eens weglopen, wat ik nu voor mijn € 10,- natuurlijk niet doe. Deze alinea laat immers zien dat ik een echte Hollander ben: ik haal alles uit mijn ene euro.

Dit is DE kans om mij en vele echte filmliefhebbers uit Apeldoorn te heroveren. De kaart zal massaal verkopen, het geeft je zekere inkomsten en juist deze mensen zullen – indien Tivoli zich bewijst – je reclame zijn voor de toekomst.

De Unlimited Card dus… Een oproep… Wie volgt?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!