Ook Apeldoorn Direct is AVG-proof

Donderdag 24 mei 2018

Door Redactie

Nog één dag en dan is het zover: de nieuwe AVG-wet gaat in. Onlangs schreven we er al een stuk over, maar wat goed is om te weten is dat Internetbureau Max druk bezig is om de laatste puntjes op de i te zetten voor Apeldoorn Direct. Zodat jouw privacy ook op onze site goed gewaarborgd is.

Laten we even bij het begin beginnen: wat houdt die wet eigenlijk in? AVG staat voor Algemene verordening gegevensbescherming. Deze wet gaat vrijdag 25 mei in en geldt dan voor de hele EU. Kort gezegd komt het erop neer dat bedrijven vanaf dat moment meer verplichtingen krijgen op gebied van het beschermen van de privacy van hun klanten. Zo mag je vanaf 25 mei bijvoorbeeld niet meer gegevens van iemand vragen dan nodig. Voorbeeld: Een website plaatst een vacature online en daarop kan je gelijk solliciteren. Je vult een formulier in. Het is daarbij dan niet de bedoeling dat die website bijvoorbeeld ook naar je burgerservicenummer vraagt.

Hoe gaat Apeldoorn Direct om met jouw privacy?

Internetbureau Max is voor al haar klanten en partners, waaronder voor partner Apeldoorn Direct, de laatste tijd bezig gegaan om de sites zo up-to-date mogelijk te krijgen in verband met die nieuwe wet. Zo is er een privacyscan uitgevoerd waaruit is gebleken dat accounts die niet gebruikt worden beter verwijderd kunnen worden.

Wat we dan ook gaan doen is het volgende: we gaan alle accounts van mensen, die voor het laatst vóór 1 januari 2017 actief zijn geweest op de site, verwijderen. Behoor jij hierbij en wil je niet dat je account verwijderd wordt? Zorg dan dat je zo snel mogelijk even inlogt of dat je ons even een mailtje stuurt naar redactie@apeldoorndirect.nl. Als je account weg is, is ‘ie weg, maar een nieuw account is natuurlijk zo aangemaakt.

Zelf checken of je eigen site AVG-proof is? Check het stappenplan op de website van Internetbureau Max. Doe het wel snel, want je hebt nog maar een paar één dag! En als je je niet aan de nieuwe wetgeving houdt, hangen er fikse boetes boven je hoofd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!