Ook dit jaar klinkt Taptoe weer over heel Zuidbroek

Maandag 12 april 2021

Door Redactie

Still uit filmpje van vorig jaar

Het is alweer bijna een jaar geleden dat een aantal muzikanten de Taptoe en het Wilhelmus speelden bovenop de Vellertheuvel in de wijk Zuidbroek. Tot ver in de wijk was de muziek te horen, wat bij vele inwoners voor kippenvel zorgde. Aangezien er ook dit jaar waarschijnlijk geen officiële herdenking plaats kan vinden vanwege alle coronamaatregelen heeft de initiatiefnemer van vorig jaar, Wilco Schut, besloten dit jaar nogmaals bovenop de heuvel te klimmen voor het herdenkingsmoment op dinsdag 4 mei om 20.00 uur.

Al snel na het ‘optreden’ van vorig jaar kreeg Wilco veel positieve reacties. “En ook kregen we de vraag of het een terugkerende traditie zou worden.” Als we niet nog in deze coronatijd hadden gezeten, dan zou Wilco rond deze tijd druk zijn met andere dingen. “Normaal gesproken zou ik druk zijn met de muziekvereniging Ugchelen waar ik bijna 25 jaar lid ben. Maar de situatie laat het nu niet toe om optredens te verzorgen.”

Koperblazers

Wilco legt uit waarom hij het plan ook dit jaar wil uitvoeren. “De reden van het besluit om dit jaar weer op 4 mei een muzikale omlijsting te geven is omdat we nog steeds te maken hebben met de COVID-19 maatregelen.” Hij vertelt dat ze, net als vorig jaar, met een groepje muzikanten bij ‘de Poema’ (het kunstwerk ‘Kooi-met-geen-poema-erin’) de Taptoe en het Wilhelmus gaan spelen.” En daarvoor zoekt hij nog wat meer muzikanten. “Koperblazers kunnen zich bij mij aanmelden.” Hij denkt dat het juist nu goed is om extra aandacht te besteden aan deze dag. “In deze tijd moeten we zeker een herdenking houden en vieren dat we de vrijheid hebben.”

Muzikanten die op 4 mei willen meespelen, kunnen een mail sturen naar wilco-roxanne@live.nl. Via Wilco krijgen ze dan verdere instructies.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!