Help de bevolking van Oekraïne

Op de koffie bij Lizzy Vosselman

Dinsdag 1 november 2011

Door Randy Gasper

Ingeborg Leerkes

Afgelopen maandag won Lizzy Vosselman de eerste editie van Koffie Masters Apeldoorn. Ze werd daarmee officieel gekroond tot de Best Barista in Town. Zij maakte volgens de jury de lekkerste cappuccino en bleef daarmee 11 andere deelnemers voor.

The day after, als de viering met veel wijn weer plaats heeft gemaakt voor de dagelijkse gang van zaken, spreken we met haar af. Bij Martin’s.

Ze vertelt me alles vol enthousiasme. Koffie maken is voor Lizzy een ware passie. Iedereen kan het, maar volgens haar wordt de smaak bepaald door de juiste melk, goede kwaliteit bonen, de juiste dosering van beide en een goed afgestelde machine. Vervolgens is het goed opletten tot je de juiste hoeveelheden bij elkaar hebt om de meest ideale smaak te creëren aan cappuccino.

Lizzy deed mee namens Brasserie Martins. De brasserie die nog niet al te lang geleden verhuisde van de Korenstraat naar de Paslaan, kreeg met deze prijs een bevestiging voor de topkwaliteit koffie die het al jaren serveert. Ze had zeker niet verwacht te gaan winnen. Tijdens de wedstrijd verprutste ze voor haar gevoel het eerste kopje. Ze kon kiezen tussen de gok en hoop dat dit kopje volstond of om toch maar even een nieuwe goede cappuccino te maken. Lizzy koos voor het laatste en overtuigde o.a. daarmee dat Lizzy gaat voor kwaliteit.

Voor Lizzy zelf smaakt deze overwinning naar meer. Ze overweegt serieus deel te nemen aan de landelijke versie van dit evenement. Bovendien wilt ze op professioneel vlak nog veel soorten koffie naar haar smaak optimaliseren. Naast koffie is ze ook een absolute liefhebber van wijn en om die reden volgt ze nu ook een cursus op dat vlak.

Toch is cappuccino zelf voor Lizzy niet weggelegd. Teveel melk. Lizzy geeft de voorkeur aan een stevige espresso. Liefst nog een dubbele. Maar voor koffie nu even geen tijd. Haar overwinning ontgaat weinig vrienden en bekenden. Overal komen de felicitaties vandaan. En nu moet ze er toch echt vandoor, want even iets later moet ze nog even op de koffie bij Radio Apeldoorn.

Haar trofee gloort bij haar trotse ouders in de zaak.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?