Open avond bij de Ugchelense Midwinterhoornblazers

Vrijdag 28 augustus 2015

Door Redactie

De vakantie is voorbij en daarom gaan de midwinterhoornblazers zich weer langzaam voorbereiden op de, vanaf december, aankomende adventsperiode. Nieuwe hoorns zijn gebouwd en er wordt samen d’Olde Rôep geoefend. De Olde Rôep is een traditionele melodie die alleen in de adventsperiode buiten in de bossen of op de heide wordt geblazen.

Wie het Midwinterhoornblazen nu al van dichtbij wil meemaken kan zich aanmelden voor de Open Avond op 2 september. Aanmelden voor deze avond kan op de e-mail info@midwinterhoornblazenugchelen.nl. Op onze website staat veel informatie over het blazen en bouwen van de Midwinterhoorn, www.midwinterhoornblazenugchelen.nl.  Op de site wordt uitgelegd waarom het Midwinterhoornblazen opgenomen is op de lijst van het Nationaal Erfgoed en waarom onze blaasgroep de traditie uit begin 1800 in stand wil houden.

De groep is eind 2014 opgericht en wil graag meer bekendheid geven aan de traditie van het midwinterhoornblazen in en rond Ugchelen. Daarom zijn belangstellenden van harte welkom. En natuurlijk mag je zelf ook op de Open Avond blazen op de Midwinterhoorn. Wij nodigen u van harte uit, en u kunt ons uitnodigen voor in de adventsperiode bij u te komen blazen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!