Open Monumenten dagen Apeldoorn: Iconen & Symbolen

Zaterdag 10 september 2016

Door Wim Brinkman

Het is Open Monumentendag, zaterdag 10 September 2016. Half negen stroomt het oude stationsgebouw van Apeldoorn vol. Het station is dit weekend de start locatie voor alweer de 40e open monumentendagen. Om half negen worden de vrijwilligers van dit weekend getrakteerd op een uitgebreid ontbijt verzorgt door Pluryn.

Om half tien wordt dan de winnende foto van de fotowedstrijd ‘Het icoon of symbool van Apeldoorn’ onthult. Een zoals Hans van de Water (projectleider OMD) het noemt ‘resultaat van een unieke samenwerking tussen de Open Monumenten Dagen Apeldoorn en de stichting Apeldoorn Fotostad’.

De winnaar is Auke Giesbers met een foto van de kwartjesfontein. Tweede is Job Kok met een foto van het perron van het station Apeldoorn en derde is Hans van Luijk met een foto van het Oranjepark.

Het hele weekend kunt u naar alle open locaties (21 variërend van Radio Kootwijk tot kasteel Ter Horst in Loenen).  Voor het overzicht van de locaties kijk op de site voor het programma en de locaties.

De beste foto’s zijn nog het hele weekend te bekijken in het stationsgebouw van Apeldoorn.

Bent u al nieuwsgierig? Kijk dan op www.apeldoornfotostad.nl waar de foto’s met de motivatie van de fotografen over waarom dit voor hem of haar een icoon of symbool van Apeldoorn is.

Wim Brinkman

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?