Opkomst krokussen maatgevend?

Woensdag 15 maart 2017

Door Gerard Oltmans

Aan de natuur zal het niet liggen, heerlijk weer en krokussen op hun hoogtepunt. Zelfs de lachende gezichten van de lijsttrekkers voelen logischer aan met al die bloemenpracht.

Maar een “Nederlandse-Lente” zal het niet worden daarvoor is de verdeeldheid tussen links en rechts te groot en is het onderscheid in de vleugels te klein.

Maar de betrokkenheid onder de Apeldoornse bevolking is groot, dat is te merken aan de opkomst. Stembureau 8 (Spitsbergen) was bij de vorige verkiezingen met een opkomstpercentage van 37,52 % het laagste in Apeldoorn. Maar alhoewel het beeld anders doet vermoeden is volgens de Voorzitter van het stembureau het drukker dan de vorige verkiezing. Stembureau 1 (Stadhuis) was met een opkomstpercentage van 75,58 % het hoogste en hier staan de kiezers geduldig in de rij om hun stem uit te brengen.

Die betrokkenheid is ook te merken aan de sfeer, terwijl in vorige jaren de kiezer zijn “ding” kwam doen, merk je aan de gesprekken dat er nu keuzes gemaakt worden. Een ding is zeker, als je je stem niet laat horen dan is hij zeker voor de komende jaren verloren. En dat is natuurlijk doodzonde want u wilt toch gehoord worden?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?