Oproep op Facebook na bijna-aanrijding: ‘Niet op je mobiel kijken!’

Dinsdag 22 augustus 2017

Door Daniel van Harmelen

Daniel van Harmelen

Huiswerkbegeleider Bart Lauw weet vanuit zijn werk wel hoe belangrijk mobieltjes zijn voor de huidige generatie, maar toen hij bijna een net aan het nieuwe schooljaar begonnen scholier op zijn motorkap had, raakte het begrip een beetje op. Hij doet nu op Facebook een oproep aan alle (nieuwe) scholieren die de mobiel erbij pakken tijdens het fietsen: ,,Doe het niet!”

,,Gelukkig werken mijn remmen goed”, vertelt Lauw in zijn Facebook-oproep. De scholiere had haar muziek hard op staan en hoorde ogenschijnlijk niet eens de piepende remmen en claxon. Ze fietste doodkalm door met haar ogen op de telefoon gericht. ,,Ze had het stoplicht niet gezien”, verklaart Lauw. Reden voor hem om toch maar even achter de scholiere aan te gaan. ,,Na mijn vriendelijke doch zeer dringende uitleg begreep ze het en heeft haar grootste les vandaag waarschijnlijk niet op school, maar op de Stationsstraat plaatsgevonden”, aldus Lauw.

Volgens Lauw heeft de scholiere beloofd om voorlopig niet meer op haar telefoon bezig te zijn tijdens het fietsen. Dat stemt Lauw tevreden: ,,Gelukkig kan ze morgen gewoon weer naar school om haar kennis te vergroten en daar ben ik heel blij om”. ,,Misschien maar eens een cursusje aan veiligheid in het verkeer wijden bij Lauw Huiswerkbegeleiding”, wordt al geopperd in de reacties.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!